Savković – Vukčević: Ukoliko Savjet RTCG ponovo prekrši zakon, nadležni da procesuiraju odgovorne za bezakonje u Javnom servisu

Demokratska partija socijalista od prvog je dana upozoravala na potpuno neregularan i nezakonit izbor aktuelnog generalnog direktora RTCG. No, ono na što smo mi u više navrata ukazivali, sada je jasno potvrdio i Viši sud.

I dok nas takav epilog nije iznenadio, jeste mogućnost da bi Savjet RTCG mogao ignorisati čak i presudu sudskih instanci i, oglušujući se o njihove instrukcije, danas još jednom izabrati istu osobu na istu poziciju – čime bi još jednom prekršili zakon.

Iz tog razloga, ne apelujemo na Savjet RTCG, već na nadležne pravosudne institucije da preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi – u slučaju nastavka bezakonja – procesuirali odgovorne iz upravljačkih struktura Javnog servisa.

Ne zanima nas kadrovska kombinatorika aktuelne vlasti i Abazovića, kao ni glasine o tome iz kojih razloga generalni direktor koji je nezakonito izabran, po svaku cijenu mora ostati na toj poziciji, ali nas itekako interesuje da neko u ovoj državi najzad počne da štiti zakon – koji se u slučaju RTCG krši još od uspostavljanja aktuelnog Savjeta.

Nela Savković Vukčević, kandidatkinja za poslanicu liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član