Savković Vukčević: Potvrđeno da SPC stoji iza akcije iscrtavanja trobojki

Snimak koji se pojavio u javnosti a na kojem svještenik Srpske pravoslavne crkve, po svemu sudeći protojerej stavrofor Radomir Nikčević, prikuplja novac za nastavak djelovanja po Crnoj Gori, u potpunosti je potvrdio da SPC stoji iza akcije iscrtavanja trobojki po javnim površinama. Pomenuti svještenik je u navedom snimku to i otvoreno saopštio. Ovom akcijom Srpske pravoslavne crkve se  ne samo narušavaju javne površine, već se i direktno krši zakon. Dakle, umjesto prvobitne priče da je u pitanju nekakva „spontana reakcija“ građana, Nikčević je potvrdio da je riječ o dobro isplaniranoj i koordiniranoj subverzivnoj akciji sa ciljem pokušaja daljeg posrbljavanja Crne Gore od strane Srpske pravoslavne crkve.

Tako se potvrđuje ono što uporno saopštavamo prethodnih mjeseci – a to je da SPC djeluje kao instrument velikosrpskog nacionalizma. Priča o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti je samo izgovor  kojim SPC manipuliše građanima. Ipak, ono što bi svi oni koji učestvuju u ovim akcijama trebalo  da znaju jeste, da od njihovog nauma Crnu Goru brane njene institucije i njeni građani koji zahvaljujući svojoj mudrosti ne nasijedaju na provokacije čiji je cilj narušavanje multietnickog i multikonfesionalnog sklada.

Odbranila je Crna Gora svoju građansku orjentaciju i u mnogo težim vremenima pa će odoljeti i ovim najnovijim nasrtajima na tu temeljnu vrijednost našeg društva.

Nela Savković Vukčević, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član