Savković-Vukčević: Onaj ko je Vesni Bratić dodijelio najvažnije resore, imao je zlu namjeru prema Crnoj Gori

Dok o trošku građana nesmetano putuje Evropom, samo u posljednih nešto više od mjesec obišla od Rusije, preko Austrije i Njemačke do Grčke, ministarka Bratić nastavlja da sistematski radi na uništenju svih resora koje joj je premijer Krivokapić dodijelio a poslanici parlamentarne većine glasovima podrške i omogućili.

Nakon etničke čistke koju je sprovela u sektoru prosvjete, samo sticajem okolnosti izbjegnute omče koja je prijetila zabranom nastupa crnogorskim sportistima na međunarodnim takmičenjima pod državnom zastavom, posljednih nedjelja na njenom udaru našao se i sektor kulture. I pored toga što ima poražavajuće dosadašnje rezultate u sva četiri ministarska resora, Bratićeva je od skoro postala i koordinator rada Narodnog muzeja. Funkciju će obavljati do imenovanja novog kandidata za direktora ove ustanove, odnosno dok i za tu poziciju ne pronađe pogodnu osobu profila novoimenovane direktorke Filmskog centra Crne Gore, koja nema crnogorsko državljanstvo a istakla se i kandidaturom na izbornoj listi desničarske stranke “Dveri”.

Da Vesni Bratić uopšte nije stalo do sektora kulture, već samo do ideološkog uprepodobljavanja svih dodijeljenih resora pa i ovog, pokazala je skorašnjim skandalozno provedenim postupkom raspisivanja konkursa ,,Razvoj kulture sjevera“, koji je potom poništen, pa opet raspisan ali tako da isključuje iz konkurencije sve javne ustanove koje se finansiraju iz budžeta opštine, države kao i NVO. Na osnovu sve te zbrke pravo pitanje je bilo ko uopšte i ispunjava uslove da konkuriše za navedena sredstva.

Šta misle o radu ministarke Bratić saopštili su poslenici kulture koji su nedavno organizovali protest povodom zapošljavanja “anticrnogorskih kadrova i vjerske diskriminacije u institucijama kulture i drugim državnim resorima” i zatražili njenu smjenu.

Međutim za sve navedeno ministarka Bratić nema sluha niti je to dotiče. Ministarstvo na čijem je čelu pretvorila je u regrutni centar četničkog podmlatka, čiji se članovi u namjeri potiranja antifašističkih vrijednosti, instaliraju na direktorske fotelje u obrazovnim institucijama i ustanovama kulture.

Tako Bratićeva u medijskoj izolaciji snom mrtvim spava, ali ne miruje, nego sprovodi zlokobni naum rehabilitujući četničku ideologiju. Slijedeći ideju “srpskog sveta”, vrijedno i uporno podriva temelje Crne Gore ostavljajući za sobom dalekosežne posljedice po naše društvo, ali i odrastanje i vaspitanje mlađih naraštaja.

Nameće se zaključak da onaj koji je insistirao na Vesni Bratić i predložio da joj se dodijele najvažniji resori za emancipaciju jednog društva, imao je zlu namjeru prema Crnoj Gori. Zato i Krivokapić i Bratić i cijela vlada treba da odu što prije, a za uništavanje crnogorskog društva sa predumišljajem, svakako će odgovarati.

Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član