Savković-Vukčević: Novi direktori za stare neistine

Članica Izvršnog odbora DPS-a Nela Savković-Vukčević saopštila je da se novim Zakonom o obrazovanju nastavlja ponižavanje i zatiranje svega crnogorskoga.

Ona je istakla da se u duhu vladajuće crkvene, velikosrpske politike, osmišljava i edukacija, jer je prosvjeta presudna za pretapanje crnogorske nacionalne i istorijske svijesti u srpsku, što se može postići samo ispiranjem mozga ili menticidom.

– Otuda, važno je naći direktore koji će, neki bez znanja, neki bez stida ili uz mnogo izgovora predati naše nasljeđe i naše ime drugome, odnosno, nametati školske programe po kojima će đaci učiti da su Vojislavljevići i sve naše dinastije – srpske, crnogorske inkunabule promovisaće se kao – srbulje, opet će nam jezik podvoditi i drobiti, a sa oltara naših otetih hramova vikaće da Crnogorci ne postoje, rekla je ona.

Članica Izvršnog odbora DPS-a u svom obraćanju osvrnula se i na učenike i saopštila da će se kriti da su Nemanjići i Karađorđevići okupatori baš kao Osmanlije i Njemačka, a da će se izjednačavati knez Vladimir Dukljanski i osvajač Stefan Nemanja, kao i Ljubo Čupić sa Pavlom Đurišićem. Za XXI vijek nove generacije spremaće se klečeći uz srpska zvona i praporce.

Dodala je da sa takvim programima Crna Gora dugo je imala iskustva, a dokaz kolika je njihova snaga asimilicaje, kako su vješto pripremani da dezinformišu, jesu upravo i svi oni koji vjeruju da Crna Gora pripada “srpskom svetu”.

– Nova vlast bjesomučno će istrajavati u ubjeđivanju građana da je gaženje nacionalnih crnogorskih vrijednosti put do pomirenja i da neće biti podjela kad svi postanemo jedan narod – Srbi! Ali ni sada neće uspjeti, jer krivotvorenja nijesu jača od istine, niti je Crnogorcima u karakteru da budu svetosavsko stado, zaključila je Nela Savković-Vukčević.

Nela Savković-Vukčević, članica Izvrnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član