Savjet mladih DPS: Vulin opet sanja o Velikoj Srbiji

Da je pogubna politika Slobodana Miloševića i dalje ukorijenjena u savremenom dobu, jasno ukazuju konstantni stavovi jednog od njegovih tadašnjih pionira – Aleksandra Vulina. Nekadašnja mlada nada JUL-a Mire Marković i dalje sniva snove o “ujedinjenju”, koji su već jednom rezultirali katastrofom – i po Srbiju i po njihovo okruženje.

“Ujedinjenje srpskog sveta”, manifestovano krvavim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, za plodove je imalo počinjeni genocid, opsade gradova, stotine hiljada mrtvih i raseljenih, masovne grobnice, hladnjače i mnoga druga nepočinstva koja istorija pamti kao najveća zvjerstva u Evropi od Drugog svjetskog rata do danas.

“Ujedinjenje srpskog sveta” od Hrvatske, preko Bosne i Hercegovine, sve do Kosova, jednako je “dobra” kao njenim susjedima donijelo i Srbiji. Jer, neće biti da su zaboravljene kolone prognanih, kojima je svojevremeno zabranjivano da uđu u Beograd. Neće biti ni da je Srbija danas teritorijalno cjelovita u mjeri u kojoj je bila prije “ujedinjenja srpskog sveta”.

Vjerovali smo kako će svi silni porazi iz devedesetih, potpuno promašena politika “krunisana” intervencijom NATO kao rezultatom inata sa međunarodnom zajednicom, nebrojene žrtve, izbjeglice – koje je tada, umjesto “inspiratora srpskog sveta” velikodušno uglavnom primala Crna Gora – ali i stavovi svake pojedinačne relevantne međunarodne institucije pokopati svaku dalju pomisao o velikodržavnim projektima. No, sa Šešeljevim i Miloševićevim učenicima, preobražaj je očito mukotrpna rabota.

Tek raduje što jako dobro znamo da danas postoji pristojna, građanska Srbija – okrenuta i dobrosusjedskim odnosima i svjesna grešaka iz prošlosti. I baš na takvu Srbiju računa i građanska Crna Gora i sve druge susjedne države, kao na čvrstog i pouzdanog partnera na evropskom putu, koji je zajednički cilj svih nas.

A o Vulinu se nema reći mnogo toga, tek zabrinjava činjenica da je jedan takav šovinista i komedijaš na tako važnoj funkciji u Vladi Srbije. Čovjek na čije izjave jedino ćuti Vlada Crne Gore – što je, svakako, njen problem.

Savjet mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član