Savjet mladih DPS Tuzi: Za razliku od lokalne vlasti, obilježili smo Dan državnosti onako kako to i dolikuje

Predstavnici Savjeta mladih DPS Tuzi položili su vijenac na spomen obilježju palim borcima strijeljanim od strane fašističkih okupatora i domaćih izdajnika. 

Nažalost, ni ove godine ovaj jako bitan datum za antifašističku, građansku i nezavisnu Crnu Goru u opštini Tuzi nije obilježen onako kako mu i dolikuje. 

Svjedoci smo da se niko od predstavnika lokalne vlasti nije oglasio povodom Dana državnosti Crne Gore, te ovo predstavlja klasičan primjer nepoštovanja državnih praznika, koje im sigurno ne služi na čast. 

Poručujemo im da ovakvim ponašanjem, koje nije iskazano prvi put, pokušavaju da udare u temelje Crne Gore kao građanske, multietničke, multivjerske i multikulturalne države, koja je kao takva, članica NATO, i sigurno korača evropskim putem. 

Crna Gora kao država slobodnih i ravnopravnih građana pripada svima nama bez obzira na vjeru i naciju i zato vas podsjećamo da 13. jul predstavlja dan međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, ali i dan prvog antifašističkog ustanka u porobljenoj Evropi. 

Ovaj praznik predstavlja put slobode, mira i prosperiteta, on baštini vrijednosti na kojima je stvorena Evropska Unija. 

Na kraju, takođe podsjećemo da su manjinski narodi 21. maja 2006. godine bezrezervno učestvovali u konstituisanju Crne Gore kao samostalne i nezavisne države i dali joj političko-pravne temelje ustavne demokratije i multinacionalnog društva. 

Slobodarski duh našeg naroda niko i nikada ne može ugušiti!

Savjet mladih DPS-a Tuzi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član