Savjet mladih DPS Podgorice: Spremni smo da nosimo teret procesa odlučivanja

Reforme u omladinskim redovima Demokratske partije socijalista Crne Gore nastavljene su i Podgorici.

Na sinoć održanoj izbornoj konferenciji kojoj su prisustvovala 234 delegata izabran je novi sastav Opštinskog odbora Savjeta mladih DPS Podgorice koji broji 136 članova, te imenovan i novi predsjednik Andrija Klikovac.

Otvarajući konferenciju Mihailo Anđušić istakao je da je Demokratska partija socijalista uvijek znala da prepozna zahtjeve vremena i ponudi pametna i pravovremena rješenja za sve izazove emancipacije crnogorskog društva.

“Na vama mladima je da ponesete prometejsku vatru novog doba, da preuzmete odgovornost za izgradnju boljeg svijeta”, kazao je Anđušić.

Časlav Vešović, predsjednik Opštinskog odbora DPS Podgorice, kazao je da partija od mladih očekuje nove ideje i nova rješenja za probleme s kojima se Crna Gora suočava.

“Vi sada imate priliku da učestvujete u jednom važnom političkom procesu očuvanja naše državne kuće. Ni vama, ni nama ne fali inspiracije i motivacije da je odbranimo”, rekao je Vešović.

Predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore Sonja Milatović istakla je da se reformski put Demokratske partije socijalista najbolje prikazuje kroz rušenje predrasuda o tome da su mladi nedovoljno zreli da budu dio procesa odlučivanja.

“Dok mnogi u politiku ulaze vođeni karijerističkim razlozima, pa ta i takva isforsirana djelovanja često rezultiraju neuspjehom, nas okuplja vizija kreiranja atmosfere u čijim će se okvirima mladi identifikovati sa progresivnim idejama”, istakla je Milatović.

Novoizabrani predsjednik Savjeta mladih DPS Podgorice u svom obraćanju Andrija Klikovac je kazao da je društvu potrebna politička renesansa, te da pokretač iste jedino može biti Savjet mladih i reformisana Demokratska partija socijalista.

“Generacije naših roditelja svoj bunt i političko djelovanje 2006. godine su pretvorili u obnovu crnogorske države i postali dio najvećih istorijskih uspjeha naše Crne Gore. Danas, mi nemamo ništa manju istorijsku ulogu u ovoj borbi za građansku i evropsku Crnu Goru”, poručio je Klikovac.

Osim gore pomenutih, konferenciji su prisustvovali predsjednik Milo Đukanović, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, članovi Predsjedništva DPS Nikola Rakočević, Nermin Abdić i Nikola Janović, član Izvršnog odbora Rajko Kovačević, predstavnici Predsjedništva Savjeta Mladih DPS Crne Gore Asmir Pućurica, Kristina Šćepanović, Marija Popović, Aleksa Bastać, Amina Brahić i Mustafa Pepić, i drugi brojni gosti.

Savjet mladih DPS Podgorice

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član