Savjet mladih DPS: Imenovanje u UO dodatan razlog za zabrinutost povodom stanja na UCG

Posmatrajući cjelokupnu situaciju u obrazovnom sistemu Crne Gore prouzrokovanu (ne)djelovanjem Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ne možemo, vođeni najboljim interesom đaka i studenata, a da ne izrazimo zabrinutost povodom stanja koje je zavladalo u crnogorskim obrazovnim ustanovama i institucijama.

Dešavanja koja su bila dio svakodnevice u prethodnom periodu, instrumentalizovana od strane ovog ministarstva, ugrozila su sveukupnu atmosferu u kojoj obitavaju mladi ljudi.

S obzirom na to da ministarstvo nije našlo za shodno da unaprijedi obrazovni sistem i na adekvatan način podrži događaje iz oblasti kulture u prethodnoj godini, imenovanje sveštenog lica za člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore ne predstavlja naročito iznenađenje.

Ovakvim potezom, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta još jednom je dovelo u pitanje suštinu svog djelovanja: ispred nauke, čija je osnova sumnja, stavila je vjerovanja i uvjerenja, a zatim pasivnim djelovanjem u oblasti kulture, ovu značajnu oblast društva sklonila na margine crnogorske stvarnosti, šaljući jasnu poruku da je uloga ovog resora progon neistomišljenika, a ne unaprijeđenje svih onih segmenata društvenog života na temelju kojih bi trebalo da raste i razvija se svaki mladi čovjek.

Shodno navedenom, reagovanje Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore je i više nego opravdano naročito u dijelu u kojem se ističe da je delegiranje vjerodostojnika bilo koje vjerske organizacije u Upravni odbor krovne obrazovne institucije u zemlji, u najmanju ruku, upitno.

Odlazak ove Vlade značiće novu nadu za crnogorski obrazovni sistem i sveukupno unaprijeđenje položaja mladih u zemlji.

Savjet mladih DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član