Savjet mladih DPS Danilovgrad: Poštujući i njegujući antifašističke vrijednosti, položili smo vijenac na spomenik žrtvama na Lazinama

U čast obilježavanja 77 godina od smrti mladih slobodara koji su strijeljani u jutro 23. jula 1944. godine na Lazinama, Savjet mladih Demokratske partije socijalista Danilovgrad, zajedno sa predsjednicom Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore Sonjom Milatović, predsjednicom Opštine Danilovgrad Zoricom Kovačević, predstavnicima UBNOR-a i SUBNOR-a, Vojske Crne Gore, članovima porodica stradalih, položio je vijenac na spomenik žrtvama.

Predsjednica Savjeta mladih Sonja Milatović, kazala je da današnjem događaju prisustvuju kako bi odali počast onima koji su se žrtvovali „da bismo mi danas živjeli u antifašističkoj i slobodarskoj zemlji“.

„Ovdje smo kako bismo se poklonili sjenima onih koji su svoje živote dali njegujući sistem vrijednosti koji je nama u amanet ostavljen. Ovdje smo kako bismo iskazali svoje poštovanje i divljenje prema onima koji su vječnim snom zaspali sa idejom o slobodi na usnama, u mislima i srcu onda kad su stradali“, rekla je Milatović.

Poručila je da je antifašizam svetionik „čija svjetlost ne trne na putu na kojem mi djelujemo, a građanska i evropska Crna Gora naša je obaveza zbog nekog našeg boljeg sjutra i nekog boljeg danas generacija koje tek stasavaju“.

Predstavnica Savjeta mladih DPS-a Marija Popović kazala je da danas na Lazinama podsjećaju da je istorija učiteljica života i da mladi moraju biti nosioci slavne prošlosti i graditelji sigurne budućnosti.

„Kao potomkinja antifašističke porodice, koja je 1943. godine poklonila dvije žrtve u borbi život za život, zadojena sam antifašističkim i slobodarskim idejama. Svjesna sam činjenice da se ovakvo zlo nikad, nigdje i nikome ne smije ponoviti“, istakla je Popović.

Poručila je da crnogorska mladost mora njegovati prosvjetiteljski odnos prema antifašizmu, prema ideji slobodarstva „kako bismo gradili progresivnu Crnu Goru, Crnu Goru svih nas“.

Savjet mladih DPS Danilovgrad  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član