Savjet mladih DPS: Čime je zaslužio divljenje mitropolita Joanikija, lupež koji poziva na etničko čišćenje Crnogoraca?

Estradni istoričar Aleksandar Raković, u nauci kojom se navodno bavi, potpuno beznačajnog doprinosa, a među svojim kolegama predmet sprdnje i satire, lukavo se sjetio kako da svoju naučnu impotenciju, kompenzuje. Kada je Crna Gora postala „IN“ u velikosrpskim šovinističkim krugovima, na nebu „srpskog sveta“ pojavila se nova zvijezda – Aleksandar Raković. Od istoričara – mediokriteta, postao je mesija drugog ešalona profesionalnih Srba, u koje spadaju i ovi naši ovdje, koji su stavili tapiju na cio jedan narod, glumjeći neviđenu zabrinutost za njegov položaj.

Taj i takav Raković, rekao je da su Crnogorci mentalitetski felerični, da su poltronski narod, da dobije napad sadizma kada su Crnogorci u pitanju. Ipak, krešendo  Rakovićevog nedavnog fašističkog opusa je izjava da jedva čeka etničko čišćenje Crnogoraca, u prevodu genocid jer kako drugačije tumačiti planove ovog klovna, koji kaže da će 7,5 miliona Srba lako riješiti pitanje, kako reče 100 000 Crnogoraca.

U kontekstu objašnjenja ko je nesretni Raković i šta mu se sve dogodilo pa je dobio udar fašizma u mozak, razumjeli bismo bolest koja ga je snašla. Ipak, tragično je da pored takvog čovjeka, nedavno sjedi mitropolit SPC u Crnoj Gori, Joanikije i iskazuje divljenje prema  Rakoviću i njegovom naučnom doprinosu. Ne znamo šta je iz bogatog šovinističkog opusa, fasciniralo visokog zvaničnika Crkve, ali šta god da je, zabrinjavajuće je.

Savjet mladih DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član