Savjet mladih DPS Bar: Stanimo u odbranu Crne Gore

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Bar održao je sinoć sjednicu Opštinskog odbora u proširenom sastavu na kojoj su mladi sa svojim gostima razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori.

Istaknuto je da na crkvenim protestima koji se organizuju širom Crne Gore Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije predstavljen na pravi način, i da se zlonamjernim tumačenjem zakona manipuliše vjerskim osjećanjima vjernika od strane jedne vjerske zajednice. Navodno otimanje imovine manipulacija je kojom neodgovorni pojedinci iz crkvenih redova pokušavaju da zadrže nedefinisan položaj SPC u Crnoj Gori, što nije prihvatljivo u savremenoj, nezavisnoj Crnoj Gori, koja teži da kroz pravedna zakonska rješenja organizuje i pitanje vjerskih sloboda za sve vjernike jednako.

Mladi su prepoznali da učesnici litija nemaju problem sa usvojenim zakonom nego sa državom Crnom Gorom i našom partijom. Zaključeno je da donošenjem ovog zakona zatvaramo poslednje identitetsko pitanje u Crnoj Gori i da je to motiv uporne medijske hajke i hibridnog rata, čega mladi treba da budu svjesni. 

Članovi Savjeta mladih DPS Bar istakli su ponos međuvjerskim skladom u svom gradu i zaključili su da je potrebno da svi građani, naročito mladi, stanu u odbranu Crne Gore i njenih vrijednosti ostvarenih od referenduma 2006. godine do danas, jer su ovi protesti usmjereni protiv države.

Savjet mladih DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član