Savjet mladih DPS Bar na obilježavanju antifašističke tradicije grada

Članovi savjeta mladih, na čelu sa predsjednicom Opštinskog odbora Brankom Nikezić prisustvovali su ceremoniji polaganja cvijeća na spomen obilježju nekadašnjeg barskog koncentracionog logora, a potom i u Domu revolucije gdje je promovisana Antifašistička mapa Bara, povodom 24. Novembra Dana oslobođenja Bara.

Branka Nikezić je u ime Udruženja boraca i antifašista Crne Gore i Bara podsjetila da je koncentracioni logor u Baru bio najveće mučulište u Crnoj Gori u II svjetskom ratu.

“ Danas, nakon svih prohulalih godina, odgovorno, odlučno i ozbiljno prilazimo našoj obavezi. Usvojenim projektom arhitekte Branimira Lekovića predviđeno je parterno uređenje spomen-obilježja, sa fontanom i guvnom, uz autentično kameno korito  sačuvano iz logora, te uređenim javnim površinama, što iz budžeta finansira Opština Bar” – istakla je Nikezić.

Članovi Savjeta mladih, koji su ujedno i članovi Udruženja NOR-a i antifašista Bara, još jednom su pokazali da su poštovaoci trajnih vrijednosti NOB-a i da baštine neprolazne vrijednosti 13-to julskog  ustanka crnogorskog naroda, kao i odlučno suprotstavljanje svim vidovima fašizma i njegovim savremenim pojavama.
 
Služba za informisanje OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član