Sastanak Đukanović – Zaev: Integracijom regiona u EU i NATO do trajne stabilnosti i ekonomskog prosperiteta

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore, Milo Đukanović, sastao se danas u Budvi na marginama konferencije “Izazovi na putu ka Evropskoj Uniji” sa predsjednikom Vlade Republike Makedonije, Zoranom Zaevim.

Crna Gora i njena državna politika, ostvarile su pozitivan uticaj na napredak Makedonije i zemalja regiona, posebno u procesu integracija, ocijenio je premijer Zaev.
Makedonski predsjednik Vlade kazao je da ta zemlja visoko cijeni postignuća Crne Gore na unutrašnjem i spoljno-političkom planu, te da  takva politika predstavlja ohrabrenje za dalje procese u toj državi.

Predsjednik Đukanović je iskazao zadovoljstvo kontinuitetom odličnih odnosa dvije države, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Ukazao je na značaj nastavka dinamičnog procesa integracije Regiona, u cilju očuvanja stabilnosti i ukupnog prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana.

Sagovornici su ocijenili da uz razmjenu uporednih iskustava na ekonomskom i privrednom planu, dvije države mogu produbljivati saradnju na više nivoa.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član