Saopštenje za javnost OO DPS Bar povodom konferencije za medije održane u MZ Šušanj

Opštinski odbor DPS-a Bar u Mjesnoj zajednici Šušanj je održao konferenciju za medije na kojoj su govorili koordinator DPS-a za Šušanj dr Miroslav Knežević i predsjednik ove mjesne zajednice i odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu Pešo Glavanović. Povod za konferenciju je bio upoznavanje građana ove mjesne zajednice i građana Bara sa  realizacijom investicionih projekata u ovom dijelu barske opštine.

Glavanović je istakao dobru saradnju Odbora Mjesne zajednice i lokalne vlasti , i kazao da je na području ove Mjesne zajednice u prethodnih petnaestak mjeseci uloženo skoro milion eura u infrastrukturne radove.

Završeni su radovi na asfaltiranju ulice u Ilinu od restorana “Pod Lozom”  ka stajalištu u dužini od 480 metara. Takođe u  dogovoru sa Opštinom Bar očejkuje se i sanacija pet sporednih ulica koje su vezane sa ovom saobraćajnicom. U toku su radovi na izgradnji rezervoara , vrijednost radova je 360.000 eura, kao ulice pored rijeke Željeznice vrijedne oko 300.000 eura.  Radovi će se izvoditi i na sanaciji ulica Jovana Jovanovića Zmaja, Omladinskoj i ulici Nikole Lekića. 

Morsko dobro će iz svog budžeta za 2018.godinu fazno uložiti 200.000 eura u Mjesnu zajednicu Šušanj. Sa gradonačelinkom dr Zoranom Srzentićem su vođeni razgovori  o nastavku izgradnje ulice uz korito rijeke Željeznice uz prugu do stajališta. Cijena ovog projekta sa eksproprijacijom bi bila oko 470.000 eura, a što bi moglo biti zaokruženo za godinu- godinu i po dana. Kada je riječ o izgradnji  kolektora K2 u Ilinu, biće  realizovana kroz opštinske investicije, Akcionom planom do 2020 godine, s obzirom da  iziskuje velika  finansijska sredstva moguće je realizovati posredstvom kredita KfW banke istakao je Glavanović.

Koordinator DPS-a za Šušanj dr Miroslav Knežević, istakao je da se u proteklih godinu dana  jače krenulo sa aktivnostima u ovoj Mjesnoj zajednici, i da je cilj što prije riješiti probleme građana. U narednim nedjeljama i mjesecima na sastancima sa građanima biće dogovoreni prioriteti za 2018. Godinu. Biće nastavljeno sa asfaltiranjima i popravkom putnih pravaca, gradnjom vodovodne i kanalizacione mreže, kao i uređenjem plaža i priobalnog dijela. Najavljeno je da će se u narednom periodu krenuti sa izgradnjom kanalizacione mreže duž bulevara ka Ilinu.
 
Predstavnici mjesne zajednice održali su niz sastanaka sa JP “Morsko dobro” , Direkcijom za saobraćaj, Komunalnim preduzećem i preduzećem Vodovod i kanalizacija Bar. U narednom periodu  slijede razgovori  sa TO Bar i AD “Luka Bar” a sve u cilju valorizovanja potenicjala koje ova mjesna zajednica ima.

Rukovodilac Službe za informisanje OO DPS Bar Jovan Popović

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član