Saopštenje za javnost OO DPS Bar povodom konferencije za medije održane u Mz Mrkojevići

Najavljen sistem vodosnabdijevanja za naselja Sv. Ivan, Veliki Pijesak, Utjeha, Gorana i prekategorizacija putnog pravca Sv. Ivan –Kamenički most -Krute

Opštinski odbor DPS-a Bar u Mjesnoj zajednici Mrkojevići je održao konferenciju za medije na kojoj su govorili koordinator DPS-a za Mrkojeviće Asim Andrić i odbornik DPS-a u lokalnom parlamentu Muharem Muratović. Povod za konferenciju je bio upoznavanje građana ove mjesne zajednice i građana Bara sa završenim projektima  i najava infrastrukturnih projekata koji će se realizovati u toku sledeće godine.

Andrić je istakao da je  završena dionica puta Pečurice- Veliki Pijesak, ukupne dužine preko 1.500m. Naveo je da je vrijednost ove investicije  130.000 eura . Na prostoru ove mjesne zajednice završeno je i asfaltiranje putnog pravca prema Bištinama, kao i izgradnja dva potporna zida ukupne vrijednosti oko 25.000 eura. Navedeni projekti realizovani su u proteklih mjesec dana.Bilo je riječi i o projektima koji će biti realizovani u sledećoj godini, gdje je akcenat stavljen prije svega na rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju niza lokalnih puteva, najvećim dijelom u Veljem Selu i Velikom Pijesku. 

U planu je i rekonstrukcija puta prema naselju Pelinkovići  i rekonstrukcija elektromreže  ka naselju Kovačevići. Kada su u pitanju kapitalne investicije, prepoznata su dva značajna projekta kapitalnog tipa, a to su izgradnja vodovodne mreže za naselja Sveti Ivan, Veliki Pijesak, Utjeha i Gorana koja trenutno nemaju redovno vodosnabdijevanje i prekategorizacija puta Sveti Ivan – Kamenički most.

Koordinator DPS-a je kazao da su ovih dana dobijeni hidrotehnički uslovi od Regionalnog vodovoda za priključak u Zaljevu koji je bio osnova za donošenje odluke od opšteg interesa za izgradnju sistema za vodosnabdijevanje naselja Sveti Ivan. Ovim su stvoreni uslovi za izradu projektne dokumentacije koja će biti završena do kraja tekuće godine. Početkom naredne godine možemo očekivati početak izvođenja radova na izgradnji vodovodne mreže za naselje Sveti Ivan. Takođe, sa sigurnošću se može kazati da će kao nastavak ovog projekta biti realizovan projekat vodovodne mreže za Veliki Pijesak. Koordinator DPS-a za Mrkojeviće je kazao i da su zatraženi potrebni uslovi od Regionalnog vodovoda za odvojak na Velikom Pijesku i izrazio nadu da će uskoro biti dobijeni.

Drugi kapitalni projekat je rekonstrukcija puta od naselja Sveti Ivan do Kamničkog mosta za koji je  Opština Bar finansirala izradu geodetskih podloga. Ovaj putni pravac je trenutno lokalnog karaktera. Napori Opštine Bar su da se izvrši prekategorizacija ovog puta. Andrić je napomenuo da se svi projekti realizuju iz Budžeta Opštine Bar, na čijem čelu su predstavnici Demokratske partije socijalista sa koalicionim partnerima. 

Odbornik DPS-a Muharem Muratović je istakao da su sanacija i proširenje puta od Pečurica do Velikog pijeska u funkciji kvalitetnijih uslova za život stanovnika ovog dijela Mrkojevića, ali i turista, kao i razvoja ruralnog turizma.
 
Služba za informisanje OO DPS Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član