SAOPŠTENJE POSLANICKOG KLUBA DPS-a

Pobjede koje je Demokratska partija socijalista ostvarila na izborima održanim u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju, najbolje su svjedočanstvo političke dominacije nad konkurencijom, ali i potvrda trenda rasta povjerenja građana u našu politiku. Okolnost da je DPS u četiri opštine, od ukupno 127 osvojila čak 69 mandata, znači da se Cetinjani, Mojkovčani, Petnjičani i Tuzani ne kolebaju. Svojom brojnošću i ubjedljivom podrškom, pokazali su da u Demokratskoj partiji socijalista prepoznaju stameni oslonac izvjesne evropske budućnosti za sve građane.

Dostojanstveno, sa olovkom u ruci, kazali su šta misle i o nasilnim provokacijama tradicionalnih gubitnika i o političkoj agitaciji njihovih medijskih pomagača. Nije tajna da naši konkurenti u opoziciji misle kako vrijede mnogo više od onoga što su im građani opredijelili, ali to ne smije biti opravdanje za remećenje javnog reda i mira, fizičko nasilje i upadanje na privatne posjede tokom izbornog dana. Sa sviješću da je poraz izgledan, izazivanjem incidenata su pokušali da proizvedu osjećaj straha kod birača, ne bi li ih odvratili od glasanja. Kazna je ispostavljena u vidu rezultatskog fijaska, koji je istovremeno označio i potpuni krah politike bojkota Parlamenta. U njihovom je, ali prije svega u interesu države Crne Gore, da što prije pravilno protumače surovu opomenu birača. 

Na primjeru Demokratske partije socijalista, jasno se očituje da je jedino odgovornom politikom i domaćinskim upravljanjem opštinama, moguće učvrstiti i ojačati povjerenje građana. S tim u vezi, ubjedljiva pobjeda na proteklim lokalnim izborima, biće snažan zamajac našoj politici uoči predsjedničkih izbora koji će biti održani na proljeće naredne godine.

Poslanički klub Demokratske partije socijalista izražava posebnu zahvalnost svim opštinskim odborima, aktivistima, članovima i simpatizerima naše partije, građanima koji su nam ukazali povjerenje, a posebno našim novim glasačima, čije nas ukazano povjerenje raduje i dodatno obavezuje, da nastavimo odgovorno i posvećeno da radimo, obezbjeđujući na taj način nove preduslove da Crna Gora nastavi da pobjeđuje. 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član