Reagovanje OO DPS Kotor na tekst “Ako se vrati, Dragomanovića čeka blokada” u dnevnim novinama “Vijesti”

U današnjem izdanju dnevnih novina “Vijesti” bili smo u prilici da pročitamo maliciozan tekst koji su navodno građani Risna, a ustvari nekoliko isfrustriranih pojedinaca, poslali premijeru i ministru. Kao Opštinski odbor voljeli bi da znamo ko su ti građani koji su im se obratili i ko sve stoji iza tog dopisa, jer mjesna zajednica u Risnu, koju su predvodili članovi Demokratske Crne Gore, ne postoji već više od mjesec dana jer su članovi savjeta na čelu sa Predsjednikom podnijeli ostavke.

Pitamo se takođe, da li je to isti pojedinac koji je zbog prijetnji i ugrožavanja bezbjednosti Dragomanoviću i njegovoj maloljetnoj djeci pravosnažno osuđen na višemjesečnu kaznu zatvora.

Dobro bi bilo da se ova MZ pozabavi organizovanjem zbora građana i izborom svojih organa, a izbor direktora Javne ustanove prepusti nadležnom Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Srđan Dragomanović, kao jedan od 4 prijavljena kandidata za direktora JU Dom starih “Grabovac”, jeste jedini koji je prošao sve provjere i pisani i usmeni test. Prva provjera je bila pred UO koji ga je svojevremeno nezakonito smijenio, na kojoj je jedan od 4 prijavljena kandidata otpao zbog nepotpune dokumentacije.

Drugu provjeru je vršila Komisija Ministarstva rada i socijalnog staranja, nakon koje je jedini kandidat sa ukupno 94 boda od mogućih 100 upravo Srđan Dragomanović. Druga dva kandidata, sadašnja v.d. direktorice, Aleksandra Docevski, kao i njena koleginica Zorica Kovačić, imale su 9.5 odnosno 10.5 bodova, što nije bilo dovoljno da iste ostanu u igri za mjesto direktora ove javne ustanove.

Što se tiče nalaza DRI za 2019. godinu, isti upravo inkriminiše sadašnju vršiteljku dužnosti direktora, gospođu Docevski, koja je u navedenom periodu bila šefica računovodstva i koja je odgovorna za tačnost i istinitost unijetih podataka, dok je obaveza direktora Dragomanovića bila isključivo pravovremeno dostavljanje finansijskog izvještaja.

Na kraju, ostaje nam samo da pozovemo sve zainteresovane da pogledaju dokumentarac o retrospektivi rada JU Dom starih “Grabovac” na YouTubu, koji se odnosi na trogodišnji period u kom je direktor Dragomanović vodio ustanovu, pa neka sami procijene koliko se i šta sve radilo za vrijeme njegovog mandata.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član