Reagovanje na izjavu predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi Ivana Otovića 

Uvaženi gospodine Otoviću, sa čuđenjem čitali smo Vašu izjavu datu lokalnom javnom servisu naročito dio kada ste insinuirali da smo imali problem sa učešćem u diskusijama. Podsjetićemo Vas da smo kao Klub odbornika u smislu diskusije dominantni u odnosu i na Vas i Vaš Klub, podsjetićemo Vas da smo Vam više puta ukazali da ne znate Poslovnik Skupštine opštine, podsjetićemo Vas da smo mi kao opozicija više puta bili korektivni faktor za razne odluke.

Prosto je nevjerovatno da ste pomislili da imamo problem komentarisati o očajnom i nezakonitom radu lokalnih preduzeća te lošim rezultatima rada lokalne vlasti. Da ne spominjemo da ste već tri godine u krizi i v.d. stanju.

Uvaženi predsjedniče Skupštine, jednostavno moramo još jednom da Vas upoznamo sa Poslovnikom o radu Skupštine opštine Herceg Novi, iako ste upravo Vi predsjednik Skupštine. Naime, rekli ste da nam je dostavljena većina odgovora, što nije tačno, dostavljen je jedan odgovor.

Drugi odgovori mejlom su dostavljeni 01.07.2024. godine uz opravdanje da su u drugom nastavku zasjedanja bili na klupama.

Gospodine Otoviću, vještom komunikacionom mahinacijom pokušali ste osvojiti poen ali uzaludna rabota. Članom 50 Poslovnika o radu Skupštine opštine Herceg Novi precizirano je sljedeće: „Odgovor na odborničko pitanje daje se odmah ili na prvoj narednoj sjednici u pisanoj formi. Odbornik koji je postavio odborničko pitanje na koje je dat odgovor u pisanoj formi, ima pravo da u trajanju od dva minuta komentariše odgovor i da postavi dopunsko pitanje.“ dok član 51 Poslovnika precizira i kada: „Postavljanje dopunskih pitanja i odgovor na njih vrši se na početku naredne sjednice.“.

Dakle gospodine Otoviću, odgovor se dostavlja na početku sjednice, ne u nastavku, ne u drugom nastavku već na početku sjednice i odborniku se daje pravo komentara u vremenskom intervalu od 2 minuta. Umjesto 30.05. odgovore dobijamo 01.07. maestralno.

I za kraj, ne da se ne plašimo diskusije nego jedva čekamo tematsku sjednicu Skupštine da Vas vidimo na djelu, možda baš oko pronevjere sredstava iz Turističke organizacije Herceg Novi.

P.S.: Sledeći put kada budete javnosti objašnjavali Poslovnik zovnite nas i pitajte za savjet, da ne opterećujemo javnost Vašim neznanjem.

Klub odbornika „Evropski tim za Herceg Novi“

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član