Rakočević: Zbog naloga sa adresa koje su usprotivljene evropskim vrijednostima Abazović bacio pod noge evropsku agendu Crne Gore

“Od kredibilne NATO članice, postali smo zemlja koju naši partneri iz NATO označavaju kao nedovoljno relevantnu i kredibilnu državu članicu, sa kojom ne dijele povjerljive informacije”, izjavio je Nikola Rakočević u emisiji “Naglas” na RTCG.

Takođe, on je naglasio da je država zakočena na njenom evropskom putu, posebno u pogledu poglavlja 23. i 24.

“Podsjećanja radi, upravo smo mi, u komunikaciji sa našim međunarodnim partnerima, dali podršku manjinskoj vladi i stvorili kvalifikovanu većinu u parlamentu, da bi Crna Gora dobila završna mjerila za poglavlja 23 i 24.

I šta je uradio gospodin Abazović? Gospodin Abazović je evropsku agendu koju su mu nametnuli naši međunarodni partneri, da bi nam pomogli da u jeku novog geostrateškog meteža uzrokovanog ratom u Ukrajini, da EU pokaže potentnost da proširi svoje granice i da gospodin Abazović bude istorijska ličnost u Crnoj Gori tako što će slijediti evropsku agendu, i dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24 – šta je on uradio?

On je sve to bacio pod noge zbog naloga sa adresa koje su usprotivljene evropskim vrijednostima. Stoga danas u Crnoj Gori svjedočimo bujanju ruskog uticaja, švercu cigareta u srcu vlasti i potpuno uništen bezbjednosni sektor”, kazao je član Predsjedništva i poslanik DPS-a.

Prema njegovim riječima da bi se kompletna situacija konačno razriješila, mora se ići na izbor sudija Ustavnog suda i na vanredne parlamentarne izbore.

“Poslije tih izbora, a u skladu sa voljom birača, treba da se formira legitimna proevropska vlada kako bi se u Crnoj Gori konačno riješila sva otvorena pitanja i država nastavila svoj put prema EU”, zaključio je Nikola Rakočević.

Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član