Rakočević: Rezultati Vlade obećavaju bolji standard gradjana

Na polovini mandata Vlade, kojoj je skupštinska većina dala povjerenje u novembru 2016., moramo biti zadovoljni rezultatima u pogledu ekonomskog rasta.

Mjerama finansijske konsolidacije a istovremeno pojačanim privrednim aktivnostima, postignut je suficit tekućeg budžeta. To znači da trošimo za tekuće potrebe samo ono što zaradimo. 

Rast BDP-a je u protekle dvije godine bio značajno iznad onog u EU zoni, što implicira da dinamično dostižemo evropski prosjek ekonomske razvijenosti.

NATO članstvo, koje je formalizovano u 2017., umnogome je pomoglo dobrim ekonomskim rezultatima države. Bezbjednost produkuje ekonomski i demokratski progres – upravo zbog toga imamo značajan rast stranih investicija ali i porast prihoda od turizma koji će brojkom od preko milijardu eura do kraja 2018. značiti istorijski rekord Crne Gore. 

Možda najopipljiviji pokazatelj uspjeha Vladine ekonomske politike su preko 11000 otvorenih novih radnih mjesta u Crnoj Gori u posljednjih dvije godine.

Sumiranjem najmarkantnijih pokazatelja ekonomske politike ove Vlade, dolazimo da zaključka da su postignuća impresivna, posebno kada se uzmu u obzir optimistčne projekcije za naredne dvije godine. Ovakvi rezultati Vlade, potvrda su ispravnosti politike DPS i naših koalicionih partnera. Ipak, ono što je najznačajnije: rezultati u pogledu ekonomskog rasta pokazuju da se kao društvo ubrzano krećemo na putu postizanja ekonomskog standarda koji će našim građanima omogućiti bolji kvalitet života, koji po standardima odgovara onom koji pružaju zemlje EU.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član