Rakočević: Ne odgovaramo na provokacije

Svima u Crnoj Gori je jasno da se već godinama vodi antidržavna kampanja, a u posljednjim mjesecima ona se intenzivirano očitava kroz neosnovane optužbe iz opozicije i sa određenih adresa van Crne Gore o navodnoj ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori. Razlozi tome su brojni, a najbolniji za one koji napadaju Crnu Goru su njena nezavisnost, članstvo u NATO i samoodrživost.

Posljednju u nizu takvih nepristojnih ocjena, pročitali smo u saopštenju Demokratskog fronta, u kojem su prenijeti stavovi  Ivice Dačića, predsjednika SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije. Premijer Marković je mudro odbio da, komentarišući takve neistine, učestvuje u aktuelizaciji te sumanute propagande. Upravo skladno takvom stavu, siguran sam da bi svaka dobromisleća osoba izbjegla da komentariše sadržaj saopštenja poslanika Demokratskig fronta, Jovana Vučurovića. I predsjednik Vlade Duško Marković i svi u DPS-u će i ovom prilikom dati doprinos smirivanju strasti i poručiti da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi, jer su Srbi neraskidivi dio ovovremene Crne Gore. 

Srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva. Istovremeno, obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi. Na suzbijanju nacionalizma, sa kojeg god pola da dolazi, i Vlada i ostale institucije u čijem radu učestvuje, DPS će predano raditi.

Nikola Rakočević, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član