Rakočević: Mandić i Knežević sabotiraju članstvo Crne Gore u NATO, cilj je pokazati da naša država nije pouzdan član Alijanse

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, poslanici njegove Nove srpske demokratije i Kneževićevog DNP-a, kao i dva poslanika SNP-a nijesu glasali za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian”. Ovim činom pokazali su svoj odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu i obavezama koje iz toga proističu. Takođe, još jednom je prekršena obaveza iz Sporazuma parlamentarne većine o formiranju vlasti koja se tiče poštovanja preuzetih međunarodnih obaveza Crne Gore iz partnerstva sa NATO savezom, tako da se taj dokument može smatrati mrtvim slovom na papiru.

Crnogorska opozicija i dio parlamentarne većine glasali su pozitivno, tako da je Odluka koja je obaveza iz NATO partnerstva Crne Gore dobila potrebnu većinu. Skrećemo pažnju domaćoj javnosti i međunarodnim partnerima, da se antievropski i anti NATO stav nalazi u središtu parlamentarne većine čije stubove podržava proruski Demokratski front. Anti NATO stav potvrdio je, po ko zna koji put, sam Andrija Mandić, kada je nedavno spontano priznao da se zalaže za isčlanjenje Crne Gore iz NATO.

Učlanjenje Crne Gore u NATO bio je jedan od velikih strateških prioriteta politike DPS -a. Prošli smo razne faze destabilizacije države od istih onih koji sada čine parlamentarnu većinu, da bismo postali dio najmoćnijeg vojnog saveza. Upravo zato skrećemo pažnju na pokušaj proruskih elemenata u vlasti da članstvo Crne Gore u NATO sabotiraju i predstave Crnu Goru kao nekredibilnu državu koja ne izvršava svoje obaveze i posljedično ne zaslužuje da bude dio te organizacije.

Nikola Rakočević, član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član