Rakočević: Knežević demonstrira strah od izvršne presude

Milan Knežević, kao osvjedočeni protivnik države, demonstracijom primitivizma u formi nečega što naziva “poslaničkim pitanjem”, a zapravo je degutantni pamflet, napada njene institucije i pokušava da nametne zaključak da je Crna Gora sociološki, kao i u smislu vladavine prava – nedostojna državnog statusa.

Svi ti njegovi mnogobrojni pokušaji, pa i ovaj najnoviji, dio su strategije i poznate matrice da se postojanje države obesmisli! A ako je besmisleno da država postoji, onda bi je, kako beznadežno priželjkuje Knežević, trebalo pripojiti nekoj drugoj državi na vazalno služenje. I sva Kneževićeva činjenja, zakonita i protivzakonita, javna i tajna, lična i grupna, imaju samo taj jedan strateški cilj – dokazati da Crna Gora nije zaslužila da bude država! Da bi promovisao tezu o tome da Crnogorcima država ne pripada, ideološki zaslijepljeni Knežević, patološki pokušava predstaviti svaku instituciju države: Predsjednika, Vladu, Skupštinu – nedostojnu svoje funkcije.  

Ipak, ovoj prepoznatljivoj strategiji i matrici sada se nadodaje i jedan novi motiv, lično vezan za Kneževića: strah od izvršne presude kojom je kažnjen i sudskog postupka koji je u toku, a čiji je akter. Otud valjda i pominje Frojda. 

Nikog ne raduju ovi neprijatni događaji, ali su oni između ostalog opomena svakome ko se zanese u mislima da je jači od države, da postoji zakon, da je Crna Gora država vladavine prava i da je pravda nekada sporija nego što bismo željeli, ali je uvijek dostižna. Pa i za one kojima je “majka Rusija”.

Nikola Rakočević, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član