Rakočević: Hitno organizovati parlamentarne izbore, ne spajati ih sa predsjedničkim

“Crna Gora je izgubila vrijeme i još jednu šansu da postigne dobru kondiciju na evropskom putu i dodatno urušila međunarodni imidž zbog odbijanja smijenjene većine da prihvati realnost – odnosno da treba ići na vanredne parlamentarne izbore”, ocijenio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Ipak, dodaje, da sa rezervom treba primati poruke od političkih subjekata koji su do prije nekoliko dana tvrdili da vanredni parlamentarni izbori moraju da se održe u avgustu 2024. godine.

“Ako imate državu koja posrće, ako imate krizu na institucionalnom nivou, na ekonomskom nivou, na ukupno političkom društvenom nivou, pa valjda vanredni parlamentarni izbori moraju da se dese odmah. Dakle, trebaju da budu već prvog dana kada je to moguće u skladu sa Ustavom i zakonom, a ne čekati neki trenutak da ih spajamo sa predsjedničkim”, pojašnjava Rakočević, ističući da izbore treba organizovati što hitnije, jer, prema njegovim riječima, hitnost je veoma važna da bi se Crna Gora izvukla iz krize i nastavila svoj evropski put.

Poslanik Rakočević je optimista da će doći do izbora sudija Ustavnog suda i dogovora oko datuma održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

“Da bi se to i desilo, treba svi da pomjere u stranu partikularne interese i stave interes građana na prvo mjesto. Interes građana u ovom trenutku je da dođemo do stabilne evropske Vlade koja će Crnu Goru ojačati ekonomski, socijalno i učiniti je prvom narednom članicom Evropske unije. Imamo veliku šansu za to”, ističe član Predsjedništva DPS Nikola Rakočević.

Nikola Rakočević, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član