Rakočević: „Crnogorska“ da ne brine o Crnoj Gori iz antidržavne koalicije

Gospodina Ivančevića, visokog funkcionera Crnogorske, nakon njegovih neutemeljenih primjedbi na račun predstavnika najviših državnih organa, najprije da informišemo da su sve relevantne institucije u Crnoj Gori, svaka na svoj način, osudile izjavu srpskog patrijarha Irineja. O ovoj činjenici gospodin Ivančević je mogao da se informiše posredstvom medija koji su objavili stav Vlade, predsjednika države i Parlamenta.

Mišljenje gospodina Ivančevića koje je saopštio po pitanju spomenute izjave ali i primjedbe na račun državnih organa, teško su razumljive, posebno u kontekstu novih političkih prilika gdje stranka koju on predstavlja praktično održava na vlasti koaliciju prepoznatu po klerikalno- nacionalističkim stavovima i performansama kojima su uznemiravali javnost i provocirali podjele u društvu.

Primjerenije bi bilo, da ste u ulozi, kako vi volite da kažete, “ korektiva vlasti” pitali vaše nove koalicione drugove, Demokratski front, šta su pričali sa srpskim patrijarhom i da li su se “korigovali” bar malo od kad su sa vama u vlasti ili su onako beskrupulozno, antidržavnom, šovinističkom retorikom pokušavali da provociraju nacionalističke ispade i incidente. Mogli ste da ih priupitate, kao novi konstituent budvanske vlasti, kada će skinuti skandalozne bilborde, rasformirati nelegitimno tijelo koje se samonazvalo – Odbor za obilježavanje 100 godina od oslobođenja Budve, da li će ponovo postavljati vijence na četničke grobove?! Sada, kada ste dio budvanske vlasti, građani očekuju da konkretnim akcijama date doprinos da se ova sramna djela koja vrijeđaju multietničku Crnu Goru i sve njene građane, spriječe i ne ponavljaju. Vaša odgovornost je veća imajući u vidu da bi sva ova nedjela bila prošlost da vi niste dobacili “pojas za spasavanje” budvanskoj antidržavnoj družini.

Što se tiče državne politike: ostavite je ljudima koji su odgovorno vodili Crnu Goru sve ove godine, onima koji su očuvali multietnički sklad, onima koji su obnovili nezavisnost države i uveli je NATO, onima koji su znali da zaštite ugled i dostojanstvo Crne Gore svaki put kad su vaši koalicioni partneri i njihovi mentori, pokušali da ih ugroze.

I na kraju, posle ovih neutemeljenih optužbi koje ste saopštili, ostaje sumnja da ste uz novi koalicioni sporazum dobili i priručnik za demagogiju od konstitueneta budvanske vlasti, jer samo tako možemo da razumijemo vaš ispad kojim napadate državne organe a ćutite o ulozi vašeg partnera Demokratskog fronta, koji su doveli Patrijarha da ponovi one optužbe na račun države Crne Gore koje oni svakodnevno izriču.

Nikola Rakočević, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član