Radman: Dačićev apel Joanikiju, dokaz da Vladom upravlja SPC

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ovih je dana očito, kao malo ko iz vlasti u toj državi, razumio šta treba činiti povodom pitanja vladajuće većine u Crnoj Gori. Treba se, kaže Dačić, obratiti Joanikiju da sredi stvari.

I to je zaista najsmislenija poruka koju su u posljednje vrijeme poslale beogradske vlasti. Jer, ovdašnjom Vladom ne rukovode ni premijer ni njegovi ministri – već Srpska pravoslavna crkva. Organizacija koja je od “osvježenja” proširila svoju djelatnost i na filmske projekcije, zasigurno je posljednja šansa da se ova nestručna, najgora Vlada u istoriji Crne Gore održi. Uostalom, Srpska pravoslavna crkva i sastavila je ovu smijuriju od izvršne vlasti, čiji su konstituenti o njoj – umjesto na mjestima predviđenim za to – pregovarali po manastirima sa sveštenicima.

Ipak, čudi potreba da Beograd u toj mjeri želi da spašava vlast u Crnoj Gori? Nije li Crna Gora samostalna država? Nije li višedecenijsko iskustvo pokazalo da svaka intervencija zvaničnog Beograda u sadejstvu sa SPC po regionu završavana katastrofom po sve – i po one koje su “branili” i po one od kojih su ih “branili”?

Razumijemo nezadovoljstvo srpskih vlasti, jer njihov eksperiment u Crnoj Gori je u fazi raspada. Ali, podsjećamo ih – imaju oni dovoljno problema u svojoj državi, neka se najzad okrenu njima. Snaći će se, valjda, Crna Gora i bez njih.

Andrija Radman, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član