Pućurica: Retrogradna politika aktuelne vlasti, onemogućava mlade da planiraju svoju budućnost

Politički haos kreiran u kuhinji aktuelne vlasti rezultirao je atmosferom apsolutnog ignorisanja pravnih normi države Crne Gore.

Najnovija dešavanja koja su se zbila tokom kampanje za lokalne izbore u okviru tri opštine pokazala su totalnu nemoć vlasti da sprovede zakon i omogući atmosferu fer izbora.

Počevši od blokade institucija u Mojkovcu, kada je nosilac jedne od lista za lokalne izbore onemogućio građanima da ostvare osnovna prava, vršeći nad njima pritisak i sprovodeći svoju samovolju, preko političkog zapošljavanja i revanšizma u najmlađoj opštini Petnjici, aktuelna vladajuća struktura uspostavlja sistem sankcionisanja svojih političkih neistomišljenika.

Po istoj matrici, ponovo u Mojkovcu, mladim ljudima usmenim putem se saopštava da je za njihovim angažmanom prestala potreba, samo zato što pripadaju drugoj političkoj partiji. Bestidno i ispod normi ljudskog dostojanstva, uz konstantno ignorisanje zakonskih normi, mladim ljudima se onemogućava realno planiranja budućnosti.

Kontinuitet beskrupuloznih političkih pritisaka vrhunac dostiže u političkom revanšizmu, kao vidu mehanizma disciplinovanja crnogorske mladosti.  Dešavanja u Andrijevici, kada činovnici aktuelne vlasti iznošenjem neistina pokušavaju izigrati pravni sistem naše države, šalju poruku da se procjena kvalifikacija jednog mladog čovjeka vrši isključivo na bazi retrogradnog vrijednosnog sistema, uspostavljenog 30. avgusta prošle godine. Dodatno, mehanizam selekcije kadrova se zasniva na političkoj, nacionalnoj i vjerskoj podobnosti, a ne na kriterijumima stručne spreme i sposobnosti. 

Poučeni iskustvima ovdašnje političke zbilje, mladi pred sobom moraju da imaju alternativu oličenu u progresivnoj politici koja, umjesto bajki o visokim platama uz vješto prećutkivanje još većih poreza, nudi realne šanse za prosperitet. Takva politika, utemeljena u vrijednostima multietničkog društva, podsjeća da je svaki dan nova šansa za mladog čovjeka da, umjesto u lepezi retrogradnih politika prošlog vijeka, progresivne vrijednosti pronađe u politici proevropske orijentacije, politici koja će umjesto raznih „svetova“ ponuditi slobodu izbora, ograničenu samo tamo gdje je fašizam zastiđe, a ne oblik prkosa prema svojim političkim neistomišljenicima.

Na mladim ljudima je, ponovo izazov da još jednom pokažu savremenom svijetu da su ovdje aveti prošlosti samo dio političkih zabluda aktuelnih političkih avanturista, a nikako zbilja u kojoj će mladi graditi svoju budućnost.            

Asmir Pućurica, potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član