Pribilović: Vlada netransparentna, Krivokapić usporava put Crne Gore u EU

G-dine Krivokapiću, pretpostavljam da Vam svih ovih dana, ne pada lako, kada Vam evropski zvaničnici nedvosmisleno poručuju da je prethodna vlast dovela Crnu Goru na sama vrata EU i da je Vaša jedina obaveza, ako budete spremni i imate kapaciteta, da samo otvorite ta vrata i uvedete Crnu Goru u EU.

Međutim, kako ste krenuli, ne da nećete otvoriti ta vrata, nego ih svakog dana sve jače i jače okivate.

Da Vas podsjetim. U svom ekspozeu obećali ste građanima, između ostalog, da Vam je jedna od najvažnijih obaveza dostupnost informacija i transparentnost rada.

Što bi rekli, obećanje ludo radovanje, ali u tom trenutku dobar argument koji je išao u prilog, što biste Vi rekli “proskuli” čist obraz i poštene ruke.

G-dine Krivokapiću, počnite da objektivno i transparentno izvještavate građane Crne Gore o svim aktivnostima, jer ste im to Vi obećali, pa će oni donijeti sud o “čistim obrazima i poštenim rukama”, Vašim i Vaših ministara.

Ne bih Vas javno pozivala da učinite ono što ste obećali građanima Crne Gore, da Vam se kao predsjedniku Vlade nijesam obratila dana 03.02. tekuće godine u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, da mi dostavite podatke za sva ministarstva, organe uprave, Vaš kabinet i Generalni sekretarijat Vlade o broju lica koja su zaposlena i angažovana u period od konstituisanja Vlade, kao i iznose zarade i novčanih naknada tih lica. U skladu sa Poslovnikom Skupštine rok za dostavljanje odgovora je bio najduže 15 dana.

G-dine Krivokapiću evo proteklo je više od mjesec dana, a Vašeg odgovora nema.

Iako se kao poslanica, koju su birali građani Crne Gore, nijesam obratila Vašoj šefici kabineta, već Vama lično, ona me je dana 05.02.2021.g. obavijestila da ste uredno primili moj zahtjev i da je proslijeđen generalnom sekretarijatu Vlade. Uprkos svemu, iako sam se u skladu sa Poslovnikom Skupštine obratila Vama, ni generalni sekretar Vlade, koga ste Vi predložili za to mjesto, mi ni do danas, nakon više od mjesec dana, nije dostavio tražene podatke i odgovore.

G-dine Krivokapiću, ne samo da nijeste u mogućnosti da “revitalizujete i ojačate efikasnost institucija” što ste obećali građanima u svom ekspozeu, već nijeste u mogućnosti da to učinite čak ni sa službama koje vrše poslove za Vaše potrebe i potrebe Vlade, pa se pitam kako ćete se izboriti sa drugim problemima koji muče i opterećuju ovo društvo.

Ako Vas interesuje g-dine Krivokapiću, obzirom da ste ovu i ovakvu Vladu najavili kao reformsku i ekspertsku, hvaleći se time da ima manje ministarstava od ranijih Vlada, iz razloga kako biste državnu upravu reorganizovali i učinili je efikasnijom i na usluzi građana, obavještavam Vas da mi je za ovih više od mjesec dana, o novim zapošljavanjima i angažovanjima u ministarstvima i organima uprave, od ukupno 12 ministara, do danas odgovorilo samo njih petoro.

Da Vas u ovom obraćanju ne zamaram sadržinom i istinitošću dostavljenih podataka od strane pojedinih Vaših ministara g-dine Krivokapiću, biće prilike da građane Crne Gore upoznam i o tome, ali ono što nam je za ovih 100 dana rada Vlade postalo jasno jeste da je Vaše prirodno okruženje, u kojem se najbolje snalazite, crkva a ne zgrada Vlade, da Vam je populizam jača strana i da tajnim, sakrivenim i organizovanim djelovanjem i odlučivanjem, koje će doći na naplatu građanima Crne Gore, pokušavate i dalje prodavati priču o “čistom obrazu i poštenim rukama”.

Suzana Pribilović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član