Predsjedništvo DPS: Građani protestom da iskažu nezadovoljstvo stanjem u zemlji i odbrane ustavni poredak i državno dostojanstvo

Na elektronskoj sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista, koja je održana danas na inicijativu predsjednika Mila Đukanovića, razmatrana je aktuelna politička situacija i još jednom konstatovana dubina društvene, institucionalne i političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi.

Naročito zabrinjava potpuna nefunkcionalnost i blokada institucija kao i očigledna namjera promjenljive parlamentarne većine da nastavi sa politikom destrukcije i drži zemlju u potpunoj neizvjesnosti.

Zbog toga, borba za institucije mora se braniti i izvan institucija, budući da su onesposobljene za svoju ustavnu funkciju.

Vjerujemo da će svaki odgovorni građanin, bez obzira na političke i druge razlike, odlučno se boriti za očuvanje ustavnog poretka i reda u zemlji kako bi sačuvali državno dostojanstvo i nadu za evropsku perspektivu građanske Crne Gore,i sigurniji i bolji život naših ljudi.

Prilika za to je i sjutrašnji protest koji će početi u 20 h na platou ispred Skupštine Crne Gore, sa koga se masovnim odazivom mora poslati poruka da građani Crne Gore ne pristaju na otvorene pokušaje devastacije institucija i države.

Pokažimo da u ovim teškim trenucima kroz koje zemlja prolazi možemo biti svi kao jedan, da IMA NAS da odbranimo Crnu Goru, državu slavne istorije i evropske perspektive i da smo spremni i sposobni da odbranimo pravo da sami kreiramo svoju sudbinu.

Pozivamo naše članove i simpatizere, i sve ljude kojima je takva Crna Gora na srcu, bez obzira na političku pripadnost, vjeru i naciju da masovnim prisustvom na sjutrašnjem protestu pokažemo da smo dostojni njene slavne istorije.

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član