Predsjedniku Đukanoviću i dalje stižu čestitke sa visokih adresa

Povodom pobjede na izborima predsjedniku Milu Đukanoviću čestitke su uputili predsjednik vlade Bugarske Bojko Borisov, predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda i predsjednik Državnog savjeta i Savjeta ministara Kube Migel Mario Diaz-Kanel Bermude, kao i Princ Nikola Petrović.

Predsjednik Vlade Bugarske uputio je najsrdačnije čestitke povodom ubjedljive pobjede na predsjedničkim izborima, ističući da je to potvrda jasne i nedvosmislene opredijeljenosti crnogorskih građana koja pruža sigurnost za uspješnu budućnost države. Dodao je da Bugarska visoko cjeni prijateljske odnose i dobru saradnju sa Crnom Gorom i izrazio uvjerenje da će za vrijeme predsjedničkog mandata Mila Đukanovića Crna Gora ući u finalnu fazu procesa pridruženja EU. Borisov je takođe pozdravio dostignuća koja Crna Gora ostvaruje na putu evropske integracije i naglasio da Bugarska čvrsto podržava evropsku perspektivu Crne Gore te da će nastaviti da djeli svoja iskustva u duhu dobronamjerne uzajamne pomoći.

Takođe, Borisov je u čestitci pozdravio članstvo Crne Gore u NATO akcentirajući da je to ne samo uspjeh Crne Gore, već i čitavog regiona, imajući u vidu da predstavlja korak više u učvršćivanju stabilnosti i sigurnosti Zapadnog Balkana.

Predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda se, čestitajući pobjedu na predsjedničkim izborima, osvrnuo na uspjehe Crne Gore, apostrofirajuci prije svega članstvo u NATO, ističući da je dugogodišnje angažovanje predsjednika Đukanovića u procesu doprinjelo ostvarenju tog strateškog cilja. U tom smislu, podvukao je značaj partnerstva unutar NATO-a kako bi se zajedničkim djelovanjem unaprijedila bezbjednost evroatlantskog prostora i izrazio uvjerenje da će isto partnerstvo u bliskoj budućnosti postojati i unutar EU čime će se dodatno osnažiti veze Poljske i Crne Gore.

Predsjednik Državnog savjeta i Savjeta ministara Kube Migel Diaz-Kanel je srdačno pozdravio pobjedu u prvom krugu predsjedničkih izbora i uz izraze visokog uvažavanja poželio uspjeh u vršenju predsjedničke dužnosti.

Princ Nikola Petrović Njegoš je uz iskrene čestitke povodom pobjede u prvom krugu predsjedničkih izbora izrazio očekivanje da će u narednom periodu sa predsjednikom Đukanovićem imati priliku da razmotri odredbe Zakona o statusu potomaka dinastije Petrović Njegoš, kao jednog od elemenata unapredjenja kulturno-istorijskog nasleđa i identiteta Crne Gore.

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član