Predsjednik Đukanović čestitao Golobu

Predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović uputio je čestitku lideru Pokreta Sloboda Robertu Golobu, povodom pobjede na parlamentarnim izborima u Sloveniji.

“U ime Demokratske partije socijalista i u svoje ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom značajne pobjede koju je Pokret Sloboda s Vama na čelu ostvario na parlamentarnim izborima.

Ubjedljiva pobjeda Vaše partije pokazuje da ljudi vjeruju u programska opredjeljenja koja ste zastupali u predizbornoj kampanji, i da će vlada pod Vašim vođstvom donijeti stabilnost i dalji napredak slovenačkog društva.

Izborni rezultat je utoliko značajniji jer je ostvaren u vremenu rata u Ukrajini i prijetnji evropskoj bezbjednosti, kao i produženog trajanja pandemije COVID-19 i suočavanja s njenim posljedicama, kao i niza drugih globalnih izazova.

Vaša izborna pobjeda je ohrabrenje i za nas u Crnoj Gori i regionu da će Slovenija, bilateralno i unutar Evropske unije nastaviti da afirmiše politiku proširenja i pruža ekspertsku i političku podršku evropskim integracijama naših zemalja.

Vjerujem da će period pred nama otvoriti nove prostore saradnje i jačanja tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Slovenije. Biće mi zadovoljstvo da radimo zajedno na njihovom snaženju, u obostranom interesu.

Molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdačne pozdrave”, navodi se u čestitki predsjednika Mila Đukanovića.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član