Predizborne neistine koje će dovesti do još jednog poraza DF-a

Odbornik Nikola Bajčetić, u poznatom maniru pokreta kojem priprada, ponovo neistinama pokušava da iskamči koji glas pred izbore, pa se aktivirao na teme o kojima, očigledno, nema dovoljno znanja da govori. Jer svaki ozbiljan odbornik bi, prije nego što komentariše neki zakon, pa još i javno, pričitao šta piše u njemu. Da je pročitao Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, vidio bi da je zabranjeno davati podatke o tome ko je korisnik jednokratne materijalne pomoći. Ili, ako su to javni podaci, zašto ih kriju opštine u kojima je DF na vlasti? Zašto u tim opštinama Bajčetić ne traži da se ti podaci objave?

Srećom pa odbornik Bajčetić neće biti nikada u prilici da odlučuje kome da se dodijeli jednokratna pomoć, i da li će da zakine samohranu majku, bolesno dijete, osobu sa invaliditetom… Samo preko nevladinih organizacija koje se bave ovim pitanjem, poput Banke hrane, mjesečno stiže na desetine zahtjeva. Kada je u pitanju kontrola, nadležni organ je već izvršio kontrolu zakonitosti isplate socijalnih davanja, a iznos i visina se objavljuju u skladu sa zakonima, na sajtu Glavnog grada. Iz svega navedenog se vidi da je licemjerstvo o kome govori odbornik Bajčetić odlika upravo DF-a.

Što se tiče podrške preduzetništvu i zapošljavanju, odbonik Bajčetić da je radio ono za šta građani izdvaju sredstva da ga plate, znao bi da Biro za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici nije osnovan uoči izbora, nego nakon njih, na inicijativu gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića. Na taj način svi aktuelni i potencijalni investitori mogu dobiti potrebne informacije. Dodatni vjetar u jedra smo dali preduzećima na samom početku njihovog poslovanja, obezbjeđujući im besplatan kancelarijski prostor, računovodstvene usluge u prvoj godini rada, refundaciju troškova osnivanja i besplatan konsalting kroz Savjetovalište za žene i mlade u biznisu. Glavni grad je, kao dio podrške biznisu, osnovao prvi besplatni biznis inkubator – binis centar, u kome trenutno boravi 10 preduzeća.  Putem povoljnih kreditnih sredstava za poljoprivredu i preduzetništvo Glavni grad Podgorica i ove godine raspodjeljuje u iznos koji prelazi 100.000 eura.

Glavni grad Podgorica dobitnik je  velike nagrade i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj europi “Stvaratelji za stoljeća“, za osnivanje i postignute rezultate Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici. Ovu nagradu Glavni grad je osvojio u konkurenciji od 194 kandidata iz  sedam zemalja, i to iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Njemačke i Srbije.
 Sve ove činjenice demantuju odbornika Bajčetića. Politikanstvo i populizam, neistine u svrhu skupljanja jefitinih poena ni ovoga puta neće proći DF-u, koji će na izborim u Podgorici zabilježiti još jedan poraz u nizu.

Milutin Zečević, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član