Prave stvari za sport i kulturu u Baru

Kandidati za odbornike koalicije „Prava stvar, Zajedno Bar“ Tatjana Bokan, Andrea Demirović, Almir Cecunjanin, Stevan Milošević i Miloš Lalević danas su u hotelu „Franca“ organizovali tribinu za sportske klubove i kulturne radnike grada Bara posvećenu unapređenju navedenih oblasti.

Istakli su da pred svoje sugrađane izlaze odgovorno, sa konkretnim predlozima kako unaprijediti oblast sporta i kulture te da je cilj da čuju i njihova mišljenja, posebno cijeneći suprotne stavove koje smatraju značajnim u oblikovanju predloženih inicijativa.

Andrea Demirović je istakla da je Baru potrebna nova zgrada Muzičke škole u kojoj bi bile smještene i niža i srednja muzička škola te da bi Bar, kao grad bogate muzičke istorije, konačno dobio što zaslužuje. Ona je još dodala da je potrebno obnoviti bleh muziku koja bi bila autentičan muzički pečat našeg grada, kupiti instrumente, pronaći prostor za njihov rad kao i podstaći potencijalne muzičare koji žele da se bave ovom vrstom muzike. Na kraju svog izlaganja ukazala je i na značaj potencijalne organizacije dječijeg festivala u Baru koji bi podstakao mlade muzičke nade a Bar dobio i jedan novi kvalitetan muzički sadržaj značajan i iz turističkog ugla.

Tatjana Bokan je ukazala na potrebu uvođenja stipendija za naše mlade sportiste koje bi Opština isplaćivala uz prethodno definisane jasne kriterijume čime bismo dodatno motivisali naše mlade sportske nade na postizanje vrhunskih rezultata i ukazali da prepoznajemo i vrednujemo kao grad njihove sportske uspjehe.

Almir Cecunjanin je naveo da je potrebno hitno značajno povećati sredstva za finansiranje sportskih klubova u lokalnom budžetu, donijeti nove, jasnije kriterijume za raspodjelu sredstava. Ukazao je da povećanje treba da bude dominantno usmjereno na klubove koji nijesu u vlasništvu Opštine ali i da o našim najvećim sportskim brendovima treba pažljivo brinuti.

Na kraju, Stevan Milošević je predstavio njegov plan za unapređenje sportske infrastructure. Konkretno je svima prezentovao model sportsko-rekreativnog parka „Trojka“u sklopu sportskih kompleksa na Madžarici, uz isticanje da će time Bar dobiti značajne, multifunkcionalne sportske sadržaje koji će građanima omogućiti bolje uslove za bavljenje sportom.

Prava stvar, Koalicija Zajedno Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član