Poslanik DPS u Skupštini Crne Gore i predsjednik Savjeta mladih Podgorice Mihailo Anđušić, o mogućnosti zajedničkog opozicionog nastupa na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici

“Nije prvi put da opozicija pokušava da se dogovori međusobno o političkoj saradnji. Ipak, bilo bi ljekovito da se najprije dogovore unutar svojih partija koja su to strateška državna a koja programska lokalna načela njihove političke ponude. Bio bi to gubitnički eksperiment u vidu političkog koktela smiješanog od Bečićevih Demokrata koji je prije samo tri godine obećavao trobojku na zgradi Glavnog grada ukoliko pobijedi u Podgorici, URE koja je do juče bila suverenistička, građanska partija, dok je nijesu uprljali ovi prvi, DF-a kojeg ne brinu problemi Podgorice već sve izbore doživljava kao predvorje revizije državno-pravnog statusa i najzd SDP-a – Mandićevog koalicionog partnera.

Crnogorska opozicija nema demokratskog kapaciteta da se ujedini sem iznuđeno ili očajnički. Teško se mogu programski dogovoriti oni koji programa nemaju. Jedina tačka njihovog spajanja je patološka mržnja prema DPS-u i patološka potreba da promijene kurs nove istorije Crne Gore. To će se posebno jasno vidjeti u Podgorici jer našim dostignućima u izgradnji Podgorice u posljednjih 10 godina ni oni ne nalaze zamjerku ali je mržnja uvijek bučnija od rada. Nema sumnje, takve nakaradne političke ideje bi našle lako svoj zajednički imenitelj – rušilaštvo moderne Podgorice.

Sjetite se da su u svakoj opštini gdje su mogli, ovakvi razrodni političari napravili koaliciju. Pogledajte te opštine sada – u nepotizmu, nazadovanju i četnikovanju. Zato, svaki glas koji ne bude dat na povjerenje DPS-u i koalicionim partnerima, glas je za DF i Demokrate, partije pod istim šinjelom i URU i SDP, njihove ispod-cenzusne privjeske.

Sa druge strane, Demokratska partija socijalista sa koalicionim partnerima će štititi tekovine savremene Podgorice i predlagati viziju za dalji napredak našeg glavnog grada.”
 
(Vikend novine, 24-25.03.2018)

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član