Poslanički klub DPS: Rješenja su dobra a sa kim smo pregovarali manje bitno

Demokratska partija socijalista, kao državotvorna partija, ima veću odgovornost od partija iz opozicije, koje svojim političkim djelovanjem nastupaju, kao da su na političkoj sceni jednokratno – od danas do sjutra.

Upravo zbog toga, imajući pred sobom ozbiljan zadatak, kakav je izborno zakonodavstvo, mi se bavimo suštinom, predanim radom na implementaciji preporuka Evropske unije, a ne medijskim prizemnim prepucavanjima, koja zagađuju društveni ambijent u Crnoj Gori i čine da pada ukupno povjerenje u političke partije.

Imali smo svoj jasan cilj i kao mnogo puta do sada, ostvarili smo ga.

Ostvarili smo svoj cilj jer smo konačno naišli na spremnost i ostatka opozicije da se pridruži radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Ostvarili smo svoj cilj jer smo sa predstavnicima akademske zajednice i civilnog sektora, ozbiljno i predano radili u okviru radnih grupa Odora, i pripremili kvalitetna rješenja povodom izbornih zakona, što su nedavno prepoznali naši evropski prijatelji.

Ostvarili smo svoj cilj jer će opozicija konačno svoj nerad zamijeniti pridruživanjem DPS-u u odgovornom radu u okviru Odbora. I naši oponenti su shvatili, ono što odavno tvrdimo, da rad u Parlamentu predstavlja jedini model za stvaranje unaprijeđenog izbornog ambijenta.

Naši evropski partneri, koji su umnogome doprinijeli da se stvore uslovi za dijalog opozicije i vlasti, utvrdili su da postoje samo četiri razlike između prethodne Odluke i prijedloga njene dopune. Međutim, DPS-u je prihvatljiva svaka sugestija opozicije, koja unapređuje odluku, jer će se tako unaprijediti i sistem. Nama je važna suština. Ona se ogleda u tome da treba da radimo, a ne da se medijski, pritom primitivno, nadgornjavamo, kako to čini dio opozicije proteklih dana.

Ne želimo da ulazimo u svađe i infantilna prepucavanja, kada se radi o ovako ozbiljnoj temi. Takođe, vodeći računa o suštini i imajući u vidu da smo svoj cilj postigli, za sada nećemo saopštavati sa kim smo i na koji način razgovarali i dogovarali ovakva, inače veoma dobra rješenja za sveobuhvatno unapređenje izbornog i drugog zakonodavstva. 

Poslanički klub DPS

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član