Popović: Krajnje je vrijeme da se obezbijedi sigurnost na barskom šetalištu

Svjedoci smo nemilog događaja, saobraćajne nezgode koja se na žalost danas dogodila na barskom šetalištu, u kojoj su povrijeđeni majka i jednogodišnje dijete.

Neodgovornim ponašanjem pojedinaca koji ne poštuju zakon kojim je zabranjeno saobraćanje motornim vozilima na dijelu gradskog šetališta koje je pješačka zona, dolazimo do situacija u kojima su ugroženi ljudski životi, što je i danas bio slučaj.

Iako je saobraćajnom signalizacijom jasno naznačena zabrana kretanja motornih vozila šetalištem, svjedoci smo da se osim u slučaju postavljanja fizičkih barijera od strane pojedinaca apsolutno ne poštuje!

Nadležne službe Opštine Bar u više navrata su postavljale rampe kojima se onemogućava ulazak na dio šetališta, ali su one svaki put uništavane.

Nedopustivo je, da određen broj neodgovornih pojedinaca, na uštrb sigurnosti velikog broja građana Bara i turista ovoga grada, krši propise, javni red i ugrožava sigurnost.

S tim u vezi, apelujem na nadležne službe, da u što skorijem roku fizičkom barijerom trajno i kvalitetno obezbijede gradsko šetalište od ulaza za sva motorna vozila, osim onih kojima je izdato posebno odobrenje (za snabdijevanje objekata robom, u skladu sa zakonom).

Građane pozivam da poštuju saobraćajne znakove, a nadležne institucije Opštine Bar i države Crne Gore da najstrožije kazne pojedince koji pored svih dodatnih mjera i dalje budu kršili zakon, kako bi se jednom konačno uveo red i obezbijedila sigurnost na šetalištu kralja Nikole!

Jovan Popović, odbornik DPS u SO Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član