Popović: Demokrate pustite se opstrukcija kad već ne želite da doprinesete razvoju Sutomora

Kao što sam već i rekao, kao što je i svojstveno Demokratama… populizam se nastavlja a konkretni odgovori se od vas čuti ne mogu.

Kada govorimo o konkretnim stvarima, čisto da vas uputim da ste partiju fudbala odigrali na pogrešnoj lokaciji u odnosu na onu o kojoj govorite.

Naime, predmetna parcela 1841/13 i 1841/3 su dio buduće urbanističke parcele UP 373 i UP 374 koje su u namjeni predviđene za centralne djelatnosti od čega je 50 posto poslovanje a 50 posto turizam. Njihov BGP iznosi cc 15.000 m2.

Parcele se ne mogu privoditi namjeni po sopstvenim željama već po Detaljno urbanističkom planu koji je tu parcelu definisao, svako privođenje namjeni mimo poštovanja DUP-a natjeralo bi Opštinu da krši zakon. Predlažem da Demokrate prije nego što uzmu loptu nauče pravila igre.

Dalje, DPS se ne odriče svojih kadrova i članova, kako vi volite da spočitate. Uvaženi član naše partije je godinama kroz aktivnosti odbora Mjesne zajednice davao svoj doprinos razvoju Sutomora.

Politika DPS-a, koja se realizuje posredstvom lokalne uprave, isključivo se zasniva na planskim procedurama i realizaciji projekata u skladu sa istim ma ko god bio njihov predlagač.

Ovo smo nadam se razjasnili, ali i dalje ostaje da date odgovor na pitanje koji je razlog da u kontinuitetu kočite dalji razvoj Sutomora? Zašto čelnik Demokrata ne raspiše tender za početak radova na izgradnji trga u Sutomoru? Šta je sa planiranih 450.000 eura za njegovu izgradnju?

Kažete da je Uprava javnih radova Opštini Bar uplatila 90.000€? Ozbiljan iznos sredstava za potrebe jedne opštine kao što je Bar, čiji kapitalni budžet za 2022. iznosi preko 10.000.000 eura… nema što!

Tempom kojim Uprava javnih radova realizuje projekte, Sutomorani bi trg dobili nikad. Ali srećom, rukovodstvo Uprave zahvaljujući “uspješnom radu”, će kako se može čuti ubrzo biti zamijenjeno, pa će trg nadajmo se, na čelu sa nekim drugim ljudima biti uspješno realizovan kao što je to bio slučaj sa šetalištem.

Savjetujem vam, da umjesto opstrukcija i pravdanja vaših partijskih kolega, dok još sjede u foteljama im uputite apel da što prije raspišu tender za početak izgradnje trga, jer vas u suprotnom ni jedan sutomorski talas neće oprati ako se sa radovima ne otpočne brzih dana.

 

Za pobjedu na fudbalskom terenu smo uvijek spremni, možete izabrati sami koji god vam odgovara. Poziv važi ukoliko možete sakupiti broj igrača, dovoljan za tako nešto, s obzirom na to da vam je članstvo u partiji manje iz dana u dan.

Garantujemo vam, da će rezultat biti ubjedljiviji nego onaj sa posljednjih lokalnih izbora a igra manje zanimljiva. 

DPS 15 – 3 DEMOKRATE

I za kraj, savjetujem vam da promijenite sport, možda da se oprobate u veslanju jer ste kod građana svakako prepoznati kao dvojac bez kormilara.

Sportski pozdrav.

Jovan Popović, odbornik DPS u SO Bar

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član