Popović: Danilovgradom upravljaju političke strukture koje su reprezenti retrogradnih politika

Danas, 9. decembra, na Dan oslobođenja Danilovgrada, osjećam moralnu obavezu da podsjetim na žrtvu koju su podnijeli naši preci u borbi, u čijim okvirima su zapalili baklju slobode, koja i danas plamti u antifašističkom Danilovgradu.

Nažalost, danas obilježavanje ovog dana, pripremaju oni, čije političke partije baštine ideologije od kojih su oni, čijim se herojstvom i danas dičimo, morali oslobađati ovaj grad.

Ovog 9. decembra Danilovgradom upravljaju političke strukture čije su pristalice izbornu pobjedu proslavljale uz zastave neke druge države. Ovog 9. decembra Danilovgradom upravljaju oni, koji su se na samom početku svog mandata, osvjedočili kao vinovnici pravnog nasilja, kroz zakazivanje sjednica Skupštine opštine Danilovgrad, protivno zakonskim rokovima i procedurama.

Uprkos tome, obaveza naše generacije je da ostane nepokolebljiva na putu na kojem zastupa vrijednosti građanskog i antifašističkog društva, te da nastavi da krči evropski put našoj državi i našem gradu, kako bismo dosanjali ambijent u kojim imamo mogućnost na jednak kvalitet školovanja i profesionalnog ostvarivanja, kao i naši vršnjaci u razvijenim zemljama Evrope.

U nadi, svojstvenoj nekome ko istinski voli ovaj grad, da ćemo se do sljedećeg Dana opštine uvjeriti u to da Danilovgrad danas ne predvode reprezenti retrogradnih politika, svim građankama i građanima čestitam 9. decembar, uz jasnu poruku da naša borba za bolji Danilovgrad ne prestaje! Ona se iz opozicionih klupa časno nastavlja i niko nas nikada neće obeshrabriti u toj plemenitoj namjeri, a kamoli zaustaviti!

Marija Popović, članica OO DPS Danilovgrad i sekretarka Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član