Podgoričani se živo sjećaju pečenja praseta, smeća, fekalija i uništenoog mobilijara kao doprinos Branke Bošnjak razvoju grada

Jedini „cirkus“ koji odlazi iz našeg grada, kako to kaže odbornica Branka Bošnjak, je njen cirkus koji građani još uvijek dobro pamte po pečenju praseta u centru Podgorice, po uništenom mobilijaru, smeću i fekalijama koji su ostavili za sobom, u srcu grada, ispred zgrade Skupštine, u parku preko puta nje i u ostalim centra djelovima grada. Taj cirkus je građane, osim saobraćajnog kolapsa koji još uvijek pamte, koštao više stotina hiljada eura i to bez štete fizičkih lica i pravnih subjekata. Ostaće upamćen po tome što je gradu i budžetu pričinjena ogromna materijalna šteta, jer su demonstranti uništavali semafore, stubove javne rasvjete, saobraćajne znakove, stubiće na bulevarima, kontejnere, kante za otpatke, javne česme i toalete, zelene površine i sl. Direktni i indirektni troškovi zbog štete koju su demonstranti počinili za veoma kratko vrijeme iznosila je 161.500,00 eura. Zašto odlazeću odbornica Bošnjak ne navede građanima šta je sve od projekata moglo da se realizuje od pomenutih sredstva?

Odlazeća odbornica Bošnjak najmanje je pozvana da govori o tome šta se dešavalo na sjedicama Skupštine Glavnog grada, budući da je istima vrlo rijetko prisustvovala, uz uredno najavljivanje odsustva, kako joj ne bi izostala uplata naknade za odbornike koje nije zaslužila. 

Ipak, ne možemo tvrditi da je mandat odlazeće odbornice Bošnjak prošao bez ijedne inicijative. Sjećamo se njenog nemjerljivog doprinosa razvoju Grada kroz isticanje potrebe da joj se poveća iznos novčane naknade kao odbornici. Valjda je procijenila da je samim bitisanjem na listi odbornika to zaslužila.

Jasno nam je da odlazećoj odbornici Bošnjak i njenim partijskim kolegama smeta sve što je urađeno u prethodnom periodu, što se Podgorica svakim danom razvija, što smo domaćin značajnim domaćim i međunarodnim forumima, što smo završili ili započeli investicije od važnosti za svaki segment razvoja grada, što smo investirali preko 100 miliona eura u realizovane projekte i više od 135 miliona za one koji su u toku.

Opštine u kojima partija Branke Bošnjak vrši vlast, takođe će ostati zapamćene po cirkusu oko bilbroda, reklama i proslave dana ulasak tuđe vojske u sopstvenu državu. Takvu ponudu građani Podgorice nikada neće prihvatiti. 

Momčilo Vujošević, kandidat za odbornika liste “Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović”

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član