Plač tabloida zbog Đukanovićevih pobjeda

Suočeni sa još jednim trijumfom Mila Đukanovića i DPS-a, na nedavno završenim predsjedničkim i lokalnim izborima, a obeshrabreni činjenicom da su sve uradili kako bi se desilo suprotno, medijski spineri su juče “plačljivo” pokazali da su na izmaku destruktivne snage. Njihovo opsesivno bavljenje likom i djelom predsjednika Crne Gore, poprima već komične elemente.

Naime, juče se jedan tabloid  iz susjedstva, poznat kao reketaški i ucjenjivački, dosjetio da podmetne pogrešan citat iz knjige bivše tužiteljke Karle del Ponte, kako bi naštetio ugledu i reputaciji Mila Đukanovića. Da stvar bude besmislenija,  u svojoj podmetačini navodno je citirao knjigu koju je Del Ponteova objavila ravno prije deset godina?! Sve je to svojski dočekao crnogorski tabloid broj jedan, da ne zaostane za drugim tabloidnim okom u njihovim bolesnim glavama.

Iako je propali spin besmislen na mnogo nivoa – i po načinu plasmana, i po činjenici da se poseže za lažnim citatom iz knjige napisane prije deceniju, i po tajmingu kada je plasiran i nije vrijedan komentara – za one koje interesuje zašto Đukanović nije svjedočio protiv Miloševića, dovoljno je da pogledaju arhivu iz 2003. godine. Prije 15 godina Milo Đukanović je saopštio da ne želi da svjedoči u  Hagu protiv bivšeg predsjednika SRJ Slobodana Miloševića. Svoj stav obrazložio je riječima:”Ja sam svoje bitke sa Miloševićem odavno završio, a on sada ima mogućnost da pred Haškim tribunalom dokaže to što misli dokazati, ali bez mog sudjelovanja”.

Iz svih tih bitaka Đukanović je izašao je kao pobjednik. Za razliku od propalih medijskih spinera, koji su u, svim bitkama sa njim, žestoko poraženi, ali ih bolesni nagon ravan mrziteljskoj opsesiji sve dublje tjera u nove poraze i medijske blamaže.

Inače, javnosti radi, Đukanovic je o spomenutoj odluci razgovarao sa haškim tužiteljem Džefri Najsom, o čemu postoji vjerodostojna dokumentacija. O detaljima razgovora i Đukanovićevom držanju najbolje može posvjedočiti sam Džefri Najs.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član