Pešić: Recikliranjem laži o Crnoj Gori Čović pokušava da se istakne i preporuči

NebojšČović, predsjednik košarkaškog kluba Crvena zvezda očigledno pokušava da se kandiduje za neku ozbiljniju političku sinekuru i zato se danas preporučuje nizom kleveta i izmišljotina kojima se obrušio na Crnu Goru. Nije sa baš potrudio da smisli nešto novo, već reciklira ofucane  laži Momčila Mandića, koje je prije 3 godine  lansirao,  kao osvetu  jer je zbog krivičnih djela za koje je bio optužen deportovan iz Crne Gore, u kojoj se skrivao, u Bosnu i Hercegovinu. 

Jasno je da  Čović, sa imidžom osobe koja je služila svima i svakoga na kraju izdao, ipak mora malo više da se potrudi da bi u datim okolnostima zavrijedio neku ozbiljniju političku funkciju. Ako uzmemo u obzir da je upravo njegovo ime spominjano od strane svjedoka saradnika i uhapšenih članova zemunskog klana u kontekstu naručioca atentata na premijera Đinđića, u čijoj vladi je bio potpredsjednik, da su i advokati koji su zastupali majku ubijenog srpskog premijera potvrdili da se radi o Čoviću, razumljiivo je zašto se sa podozrenjem na njega gleda i u Srbiji, i zašto i pored velikih napora i truda i dalje sjedi samo na direktorskom mjestu jednog sportskog kluba, uprkos svojim velikim ambicijama.

Ako se svemu tome doda i činjenica da je NebojšČovića kao bivšeg šefa Koordinacionog tijela za Kosovo, u okviru istrage o mahinacijama sa izgradnjom državnih stanova  prije 6 godina saslušavalo Specijalno tužilaštvo a tabloidi bliski vlasti najavljivali hapšenje, jasno je ovakvim izjavama o Crnoj Gori, on prvo mora da se oduži onima  koji su ga zatvora spasili a tek onda preporuči. 

Uostalom o moralnim kvalitetima ovog političara, možda najbolje govori činjenica da se učestalim napadima na Crnu Goru, i učešćem  u prljavim kampanjama, pokušava dodvoriti i preporučiti onima koji su ga pogrdno nazivali mafijaškom pudlicom, i u skladu sa tim nadimkom tretirali.

Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član