Pešić na Kongresu Partije evropskih socijalista i sastanku mladih lidera Evrope

Predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore i potpredsjednik Internacionalne unije socijalističke omladine Nikola Pešić boravio je od 6 do 9 decembra u Lisabonu na sastanku mladih lidera evropskih socijalista i Kongresu Partije evropskih socijalista.

Mladi lideri su tokom boravka u Lisabonu imali priliku da se sastanu sa Fransom Timermansom prvim potpredsjednikom Evropske komisije i kandidatom Partije evropskih socijalista za predsjednika Evropske komisije, takođe su posjetili Parlament Portugala i tokom niza sastanaka prezentovali političku situaciju u svojim zemljama.

Pored brojnih političara iz cijele Evrope Kongresu Partiji evropskih socijalista su prisustvovali Antonio Kosta, predsjednik Vlade Portugala, Pedro Sančez, predsjednik Vlade Španije, Jozef Muskat, predsjednik Vlade Malte i Zoran Zaev, predsjednik Vlade Makedonije.

“Zadovoljstvo je bilo biti dio ove delegacije i imati priliku da pored sastanaka mladih lidera prisustvujemo i jedanaestom Kongresu Partije evropskih socijalista, odakle se i zvanično krenulo sa kampanjom za izbore u Evropskom parlamentu koji će se održati na proljeće naredne godine.
Upoznati veliki broj važnih političara iz cijele Evrope, razmijeniti iskustva sa njima, čuti njihove govore i savjete za mene predstavlja jedno veliko iskustvo”- istakao je Nikola Pešić.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član