Pešić: Bečić i Abazović – jedno političko biće u dva tijela

Simultanim demonstriranjem neznavenosti, mržnje i podjela, URA i Demokrate su postali toliko slični da se ljudi sa pravom pitaju da li uopšte postoji razlika između njih ili su oni jedno političko biće u dva tijela. 

Bećić  i Abazović, šampioni podjela i poraza, iz Ulcinja šalju jasnu poruku da su složni oko toga da na državnom, ali i na lokalnom nivou naprave ” čistku” po svojim kriterijumima. Poznati moralni arbitri koji su preuzeli ulogu tužilaca i sudija, uveliko pokazuju  na primjeru opština u kojima su oni privremeno na vlasti, da nema većih progonitelja i osvetnika od njih. Partijska zapošljavanja, otpuštanja onih koji im nisu politički  bliski, ucjene i pritisci – to je mjera demokratske orijentacije njihove politike. 

Začuđujuće je što je stranka koja pretenduje da bude “građanska” preuzela vulgarnu retoriku svog političkog idola i što se, umjesto da oni budu korektiv političkog primitivizma koji baštini bivši portparol SNP-a, URA trudi ne samo da ga u tome imitira već i prevaziđe. Interesantno je da Demokrate uz sebe hoće nekoga poput Abazovića, koji svom gradu i državi ne misli dobro već je spreman iz političkog očaja na pakt sa ljudima koji su njegove sunarodnike više puta pokušali da proćeraju iz Crne Gore. U toj sramnoj namjeri bi vjerovatno uspjeli da, na njihovu žalost,  Demokratska partija socijalista nije na vlasti i da nije zaštitila sve manjinske narode od aktuelnih partnera Abazovića. Dok URA pominje nekakve snajperiste, zaboravlja da su osnivači i finansijeri njihove, sad već omiljene partije, upravo stubovi Sedmog bataljona.  

Koliko je “napredna” politika URA najbolje govori njihov najnoviji izum pod nazivom “radar za profesionalnu orijantaciju”!  Malo ih je bilo stid ovog marketinškog poduhvata, pa su ga skinuli sa svojih sajtova, ali je na oduševljenje građana ostao sačuvan i postao hit zabava na internetu ( https://youtu.be/KVGgLJradBc )
Nakon izbora i sigurne pobjede DPS-a, preporučujemo gospodi Abazoviću i Bečiću da idu na ovaj URA – radar koji će im potražiti neko zanimanje u kojem će konačno postati uspješni, jer su u političkim vodama beznadežni slučajevi.
 
Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član