Pepić: Bečić je na podjelama ponikao

To što Aleksa Bečić želi da sakrije svoju političku prošlost i ne želi o njoj da govori, ne lišava nas mogućnosti da ga stalno na nju podsjećamo. Bečić je jedini crnogorski političar koji je iz svoje zvanične biografije izbrisao do posljednjeg slova sve funkcije koje je obavljao u partiji kojoj je prethodno pripadao, u njegovom slučaju SNP -u, pa tako ne navodi ni čiji je kandidat bio na gradskim izborima. Razumijemo da se novi Bečić stidi onog starog, ali zato ne treba svoj gnijev da usmjerava ka DPS-u, već da se preispita šta ga je to kao mladog čovjeka opredijelilo za stranku koja je zastupala velikosrpsku ideologiju, šta ga je tjeralo da učestvuje na mitingu organizovanom protiv priznanja Kosova, nakon čega je rulja po ulicama palila i lomila, šta ga je navelo da glasa protiv sopstvene države, šta je stvarno mislio kada je rekao da je trobojka crnogorska zastava ili zašto se slikao sa vođom četničkog pokreta iz Berana… Sve su to pitanja koja današnji Aleksa mora da postavi onom pređašnjem. Dakle, introspekcija i pokajanje. Nikako bijes i histerija. 

Uzalud Bečić objašnjava po Malesiji da je on bio maloljetan kad su kretale zloslutne kolone ka Tuzima, kad su mu tu Velizar Kaluđerović i Neven Gošović, perjanice ondašnjeg SNP-a i današnjih Demokrata. Uzalud prodaje jeftinu demagogiju o sprječavanju podjela, kad je na njima politički ponikao i uspio da ih produbi čak i među opozicionim partnerima. Uzalud pokušava da predstavi DPS kao „grupicu bogataša“, kada je sa nama armija od 160.000 ljudi, od kojih je najveći dio onih koji se vrijedno, domaćinski, dostojanstveno i bez ogorčenosti svakodnevno suočavaju sa izazovima savremenog života. 

Najveća greška Bečićeve jeftine marketinške demagogije je u tome što je potcijenila mudrost te armije crnogorskih građana, što ih svakodnevno vrijeđa nazivajući ih kriminalcima i što računa da su „kratkog pamćenja“. Na takvom potcjenjivačkom pristupu prema ljudima su poklekli i mnogo jači političari od Bečića.

Mirza Pepić, član DPS Tuzi i kandidat za odbornika u Tuzima

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član