Pavićević: Svoje kratko ministrovanje Milatović obilježio nepotizmom i rastjerivanjem investitora

Kada Jakov Milatović ćuti, tada je najpametniji. A kada se ipak usudi da pusti njegov gromki glas, onda po običaju ispada smiješan i iznova postaje atrakcija po društvenim mrežama.

Tako smo, uostalom, i saznali za njegove posljednje stavove, o kojima ćemo tek reći – ništa novo.

Umjesto demagogije, koja mu ide jednako kao i “borba” sa problemima, Milatoviću bi bolje bilo da se – dok je mogao – posvetio rješavanju krize, a ne njenom produbljivanju. Sada, kada Vlada pada, novoj ostaje da se bavi problemima koje je on stvorio – od rastjeranih investitora do Kombinata aluminijuma.

Milatoviću je jedino dobro išlo – ogovaranje. Čuli smo za to, uostalom, i od onih pred kojima je pokušao da opanjkava i crnogorske političare i privrednike, uvijek iza leđa, onako kako to čine kukavice.

Možda je mogao uspjeti i u nepotizmu – namjestio je radno mjesto supruzi, kumu… ali neće tu biti uspjeha, povodom toga ga, čim padne Vlada, čekaju krivične prijave.

Američka crna lista, ipak, namijenjena je najprije partnerima i prijateljima ove Vlade i onih partija koje je podržavaju. Neka lica su nam, uostalom, dobro poznata iz “bitke za Nikšić”. Zato će prije biti kako će se na njoj naći i neki od onih sa kojima se Milatović sastajao tokom njegovih turneja po entitetu Republike Srpske i Srbiji.

Da ova Vlada uskoro neće biti prošlost, Milatoviću bismo poručili i da najzad počne da se bavi sopstvenim poslom i usudi se da jednom kao čovjek sjedne za sto sa ljudima iz KAP-a i proba da nađe kompromis u interesu više od 500 zaposlenih i njihovih porodica. No, ovako – nema potrebe da to čini, time će se baviti neko drugi, ko će morati da se suoči sa svim aljkavostima i katastrofom koju iza sebe ostavljaju i Milatović i njemu slične neznalice.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član