Pavićević: Rovčaninov apel za pomoć CEDIS-u, porazno slijeganje ramenima nakon već pričinjene štete koja je nastala nesavjesnim poslovanjem

Apel izvršnog direktora EPCG Nikole Rovčanina, partijskog uhljeba sa državnih jasli iz redova Demokrata, i njegov poziv Vladi i Ministarstvu kapitalnih investicija da “prepoznaju štetu koju je CEDIS pretrpio na tržištu, te da se pomogne toj kompaniji”, oslikavaju porazno slijeganje ramenima nakon već pričinjene štete koja je nastala nesavjesnim i nedomaćinskim poslovanjem rukovodećeg kadra.

Građanima je jasno da je nakon masovnih partijskih zapošljavanja, nemilice trošenog novca i lošeg upravljanja, CEDIS danas toliko urušen da je pred kolapsom. Da bi se energetski sistem koliko-toliko održao, neznavenim i nestručnim rukovodiocima ne preostaje ništa drugo nego da zatraže dotacije i finansijsku pomoć od države, ne razmišljajući da time samo produžavaju agoniju do potpunog fijaska koji je neminovan.

Gospodine Rovčanin, da Vaše stranačke kolege i Vaši koalicioni partneri, koji su zaposjeli fotelje državnih preduzeća, nijesu nemilice trošili novac firmi na čijim čelima su uhljebljeni, ne bi nekada crnogorski privredni giganti došli u situaciju da moraju da “prose” ne bi li opstali i dalje funkcionisali.

I sami ste jedan od vinovnika rada na štetu građana Crne Gore, čiji ste ogroman novac u više navrata, sa računa državnih preduzeća, poklanjali i donirali jednoj vjerskoj organizaciji, za šta ste i nagrađeni laureatom “velikog dobrotvora”.

Takvo nedomaćinsko poslovanje i loša namjera Vas tako i drugih odgovornih lica, ima za posljedicu urušavanje energetskog sektora, i to će svakako jednog dana biti predmet interesovanja pravosudnih organa. Nastavi li se kontinuitet takvog rada, pitanje je da li će CEDIS uopšte preživjeti i šta će na kraju od njega ostati.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član