Pavićević: Novočetnike koje nije htio DF, prigrlile Demokrate i uhljebile

Četnički podmladak, sljedbenici velikodržavnih ideja i perjanice nacionalizma, za koje nije bilo mjesta u DF, okupljeni su danas u Demokratama i to pod parolom i frazom o miru.

Dok Crna Gora prolazi jedan od najmračnijih perioda svoje skorije istorije, simpatizeri ravnogorskog pokreta marširaju na funkcije u državnoj upravi, skrnaveći time sve one vrijednosti za koje su se zalagali i u amanet nam ostavili naši preci.

Pozicioniranje svojih kadrova Demokratama je jedini prioritet o kojem razmišljaju i ne skreću sa uma ni onda kada im je glava zabodena u pijesak, dok traju oluje u kojima je potrebno odrediti se o bitnim nacionalnim temama. Bespredmetno je ponovo govoriti o partijskim zapošljavanjima, nepotizmu, urušavanju javne uprave, jer je to nešto što stoji u izvještaju i sugerisano je od strane Evropske komisije. Ali uporno ćemo insistirati na tome da ukazujemo na totalnu degradaciju naše države, podrivanje njenih temelja u kojima je antifašizam, do skrži utkan.

Jasno je i svjesni smo da je interes države prepušten nama koji smo se za njega borili čitav period svog postojanja i sa pozicije vlasti, kao što to danas činimo i sa mjesta opozicije. Ali apelujemo na Demokrate kao i ostale političke subjekte parlamentarne većine da se okanu četničke ideologije i svoje djelovanje usmjere ka radu koji će voditi ka daljem prosperitetu, građanskoj i modernoj Crnoj Gori.

Građani jesu tražili promjene, ali sigurno ne one koje vode ka sunovratu, negiranju biti crnogorske i koračanju unatrag, te povratku u prošlost.

I na kraju kakva je veza između bezbjednosti hrane, veterine i fitosanitarnih poslova sa ljubavlju prema Draži Mihajloviću? Ili se ekspert Demokrata prijepodne bavi hranom a popodne protežiranjem četništva.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član