Pavićević: Nevješta manipulacija u trapavoj izvedbi Koprivice i Radulovića izaziva samo podsmijeh

Današnja sjednica Skupštine protekla je, između ostalog, u komičnoj diskusiji dva živopisna, gotovo karikaturalna lika kakvi su poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Koprivica i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Već po navici, lišeni dovoljno kapaciteta kako bi pokušaj manipulacije izveli vještije, na kraju su još jednom ispali smiješni – naročito kada su u pitanju optužbe o bivšoj vlasti i njenim “prijateljima”. Stoga ćemo javnost, a ne dvije imenovane pojave, izvijestiti o nekim od ključnih aktivnosti “prijatelja” iz Srpske napredne stranke u Crnoj Gori.

Zanimljivo je da su “prijatelji bivše vlasti” finansijski i logistički podržali dolazak aktuelne vlasti u Crnoj Gori. Interesantno je i to što su “prijatelji bivše vlasti” direktno učestvovali u izbornoj kampanji na lokalnom nivou – naravno, podržavajući liste sadašnje vlasti. I onda je najzanimljivije, zapravo, to što upravo Demokrate sjede u sadašnjoj vlasti, koja ima podršku “prijatelja bivše vlasti”, i na državnom i na lokalnom nivou.

Ne bismo Demokratama stajali na muku, ali upravo su oni ti koji sa ispostavom Srpske napredne stranke za Crnu Goru koaliraju i na nacionalnom nivou i u desetak opština.

Podsjetićemo i Koprivicu i Radulovića da je baš njihov premijer bio nosilac liste “Za budućnost Crne Gore”, koja je finansirana direktno od strane Vučićevog režima. Ili će biti da je to Krivokapića i njegovu listu instalirao – bivši režim?

Podsjetićemo ih i na to da su sve vrijeme ćutali – pa i onda kada su sa Vučićevih medija, tokom litija, saopštavane najbrutalnije laži o Crnoj Gori, a naši građani i zvaničnici ponižavani, kada su i neki ovdašnji mediji, servilni Beogradu, organizovali “lov na vještice”. Tek kada je to počelo da se dešava njihovom predsjedniku stranke – osjetili su se ugroženo.

Ne znamo ništa o narušavanju bratskih odnosa, zapravo smo malo i zbunjeni tom konstatacijom – jer, zar upravo Vučiću servilno sveštenstvo iz vrha SPC nije “ujedinilo narod”?

Koliko su crnogorski Srbi bili ugroženi za vrijeme prošle vlasti, neka Koprivica samo pogleda po onima koji su u aktuelnoj Vladi – na prstima se mogu prebrojati oni koji na aktuelne pozicije nijesu došli iz državne uprave i drugih institucija. Toliko o istrošenom narativu koji jedino još koriste amateri manipulatori iz Demokrata.

Što se Vučićeve medijske hajke tiče, njoj je i posljednji put bio izložen predsjednik države, ujedno i Demokratske partije socijalista, pa nijesmo ni kukali ni širili teorije zavjere.

Zato je i Radulović danas rekao sve time što je “zapazio” isključivo napade na Krivokapića i Bečića, a ne i na Đukanovića. Ne čudi. Jer, to je jedini ministar vanjskih poslova na svijetu koji više brine zbog građana koje u inostranstvu hapse zbog nacionalizma, nego onda kad se vlasti tuđe države iživljavaju nad poslanicom iz Skupštine.

Manite se vi bivše vlasti kada dođe do problema zbog neprirodne koalicije u kojoj bitišete. Niti smo mi insistirali da idete na noge Vučiću i njegovom patrijarhu zbog Temeljnog ugovora, niti smo urušavali sekularizam kako bismo ostvarili političke interese. To ste radili vi. Nijesmo mi pristali na saradnju sa crnogorskim ispostavama SNS-a. To ste uradili vi. Nas vaša pitanja i trivijalnosti kojima se bavite – ne zanimaju.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član