Pavićević: Kriza počela formiranjem nacionalističke i proruske Vlade, Krivokapić da prestane da bruka Crnu Goru

Nakon Londona gdje je sramno blatio državu koju predstavlja, nakon Sofije gdje je zalutao na sastanak predsjednika vlada država članica NATO Jugoistočne Evrope, i danas u Atini Zdravko Krivokapić nastavlja sa sličnim diplomatskim aktivnostima kojima dodatno ruši već ionako urušen međunarodni ugled Crne Gore.

Ne možemo ni zamisliti sa kakvim podozrenjem su svi prisutni ali i kompletna inostrana javnost primili Krivokapićeve poruke da je njegova “vlada pala jer je bila uspješna”, te da je kriza u Crnoj Gori nastupila tek nakon njenog pada.

Ako je i pomislio da na ovakav način može zamagliti oči Evropi i bilo koga dovesti u zabludu  grdno se prevario. Svi naši evropski partneri znaju vrlo dobro da je Crna Gora, upravo zbog djelovanja njegove Vlade, država u kojoj je danas stopiran evropski put, u kojoj se probudio povampireni nacionalizam, u kojoj su društvene anomalije sve učestalije, te da smo posljednja država od svih NATO članica koja je uvela sankcije Rusiji, čime je jasno ustanovljeno da je, osim sto je kleronacionalistička, ova Vlada i proruski orijentisana.

Na osnovu svega ovoga naši međunarodni partneri znaju da je politička kriza u Crnoj Gori nastupila 30.8.2020. godine, a da se od 4.12.2020. odnosno od formiranja sada već odlazeće Vlade, ona samo produbljuje u političkom, ekonomskom, društvenom, socijalnom i svakom drugom smislu.

Prema tome, Krivokapić je danas svima njima izgledao jako smiješan i žalostan, jer i kao gubitnik treba imati stila u porazu ali i obraza pa ne izgovarati grube neistine čak i kada ste u situaciji poput ove u kojoj se on trenutno nalazi.

Profesore Krivokapiću, iskreno se nadamo da će ovo biti Vaše posljednje proputovanje Evropom sa pozicije premijera, pa da ćete na taj način okončati sopstveno blamiranje a samim tim i brukanje Crne Gore. Najljubaznije Vas molimo, ne putujte više nigdje, nego ostanite kući ovo još malo koliko vam je ostalo.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član