Pavićević: Bošnjak priznala da je kao privilegovana po povoljnim uslovima dobila stan, platila ga čitavih 12.757,50 eura

Potpredsjednica Skupštine i poslanica DF-a, Branka Bošnjak, faktički tek nakon mog ukazivanja priznala da je kao privilegovana po povoljnim uslovima dobila stan od Univerziteta Crne Gore.

Drago mi je da sam je podsjetio na to, kao što ću je podsjetiti na ugovor po kom je 50 kvadrata svog stambenog prostora na ekskluzivnoj lokaciji u Podgorici platila čitavih 12.757,50 eura.

Nakon što etiketira i proziva druge državne službenike koji su od države na zakonit i transparentan način dobili stanove ili kredite, građani se sa pravom pitaju što to gospođu Bošnjak čini privilegovanijom i više vrijednom od onih koje etiketira?

Osim svega toga na osnovu medijski dostupnih informacija mogli smo vidjeti da je uvažena gospođa Bošnjak svoju akademsku karijeru izgradila kršenjem pozitivno pravih normi naše države.

Naime, ona je nezakonito napredovala u dobijanju akademskog statusa onda kada je birana za asistenta na neodređeno vrijeme 1999. godine, a potom i docenta 2003. godine.

Tako je Bošnjak 1999. godine izabrana u zvanje asistenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, što je u potpunosti suprotno sa tada važećim propisima Zakona o Univerzitetu koji je između ostalog propisivao da su asistenti mogli da se biraju samo na četiri godine i mogli su biti ponovo birani samo jednom.

Nakon toga gospođa Branka Bošnjak je izabrana u zvanje docenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, što nije bilo u skladu sa tada važećim Zakonom o Univerzitetu koji je propisivao da su docenti mogli da se biraju na vrijeme od pet godina.

Sada kada vidimo da je gospođa Bošnjak mimo zakona izabrana prvo za asistenta, a potom i za docenta na neodređeno vrijeme sa nepunim radnim vremenom, te da joj je svojstveno upravo ono što želi imputirati funkcionerima DPS – zloupotrebe i nepočinstva.

Vjerujem da gospođa Bošnjak ni na ove nepobitne činjenice neće ostati nijema te da će pokušati da iznađe “neko tanko” opravdanje , ali svakako da crnogorska javnost očekuje da se, nakon svih ovih objelodanjenih skandala, barem ne oglašava na temu dodjele stanova i kredita kako to voli da kaže “privilegovanim licima”, te da više neće držati moralne pridike bilo kome a ponajmanje članovima naše partije.

Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član